Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Visual Storytellers - UNHEARD-OF

Een samenspel van identiteit, het gevoel ergens thuis te horen en sociale reflecties.

Unheard-Of — © Design: Shift_Over, Photo: Chantal van Lobbrecht

Gemarginaliseerde stemmen en het uitdagen van dominante verhalen. Of het nu gaat om het terugwinnen van het verhaal van zwarte individuen in Europa, het promoten van black joy als een vorm van verzet en veerkracht, of het bieden van een alternatief perspectief op koloniale relaties.

Visual Storytellers programma

Het talentontwikkelingsprogramma Visual Storytellers richt zich op autodidacte, opkomende visuele makers (makers die verhalen vertellen door middel van beelden, zoals illustratoren, VR-kunstenaars, tatoeëerders, grafisch ontwerpers of fotografen) die buiten de traditionele paden en de conventionele white cubes of black boxes opereren en hulp nodig hebben bij verdere professionalisering.

Het traject

Deelnemers volgen een intensief artistiek coachingsprogramma van zes maanden (van september tot februari) en groepsmasterclasses over cultureel ondernemerschap, positionering, financiering en pitchvaardigheden. Daarnaast krijgen de deelnemers een-op-een coaching waarbij hun persoonlijke ontwikkelingsvragen centraal staan, met als doel het tentoonstellen van hun eigen visuele werk (vrij werk) tijdens de eindtentoonstelling van Visual Storytellers.

Focus

De focus van het programma ligt op duurzame begeleiding en doorstroming naar het professionele veld. Gedurende de looptijd van het project krijgen nog eens 5 alumni de kans om te exposeren tijdens de Dutch Design Week, tijdens de Visual Storytellers-tentoonstelling.

Over QISSA

TALENT is niet enkel voorbehouden aan the happy few, maar de kans om iets met dat talent te doen, helaas nog vaak wel. En dat is precies waar wij verandering in willen brengen!
Vanuit QISSA scouten we de verhalenvertellers, literaire vernieuwers, scenarioschrijvers, oproerkraaiers en podiumbeesten van morgen.

QISSA geeft nieuwe makers niet alleen een kickstart, maar biedt ze ook een artistieke community, om zich aan op te trekken en op terug te vallen.
Partners