Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Reissue of André Cazenave's Dora Lamp

Voor haar eerste project heeft Alia Vitæ gekozen voor een eerbetoon aan de Franse ontwerper André Cazenave, die 20 jaar geleden overleed.

André Cazenave by Alia Vitae — © Diagonal11

Als er één stuk is dat al het avant-gardisme en de poëzie van het werk van André Cazenave vertegenwoordigt, dan is het zonder twijfel de Dora-lamp. De kiezelvorm en bijzondere textuur maken een lamp die zowel functioneel als sculpturaal is en haar volledige vorm aanneemt wanneer ze verlicht is.

André Cazenave by Alia Vitae

Voor haar eerste project heeft Alia Vitæ gekozen voor een eerbetoon aan de Franse ontwerper
André Cazenave, die 20 jaar geleden overleed.
Als er één stuk is dat al het avant-gardisme en de poëzie van het werk van André Cazenave vertegenwoordigt, dan is het zonder twijfel de Dora-lamp.
van het werk van André Cazenave vertegenwoordigt, is het zonder twijfel de Dora-lamp. De kiezel vorm en bijzondere textuur maken een lamp die zowel functioneel als sculpturaal is, die haar volledige vorm aanneemt wanneer ze verlicht is. De lamp wordt geproduceerd in drie maten, die zo kunnen worden samengevoegd om een fantasierijk decor te creëren. De technologie van de lamp moest volledig opnieuw worden uitgevonden. Een uitdaging voor Alia is de fabricage naar een werkplaats in Montreuil, ten oosten van Parijs. Tussen eerbetoon en modernisering, Alia Vitæ technologie. Het materiaal aldus verbeterd, is het de gelegenheid voor Alia om de voorkeur te geven aan fabricage door Franse ambachtslieden en het gebruik van verantwoorde materialen.

Play video

Over Alia Vitae

Alia Vitæ brengt iconische, suggestieve of weinig bekende stukken Frans design weer tot leven. Stukken waarvan de innovatie en eigenheid een tijdperk, een stijl, een smaak markeerden. Stukken die herinneringen en emoties oproepen.
Partners
West area, Next Nature Museum (Evoluon), Noord Brabantlaan 1A , Map No. C1
Map wordt geladen...
Volledig rolstoel toegankelijk
Wifi beschikbaar
Toiletten aanwezig