Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Temple of Peace

Eén van de meest opvallende kunstwerken op de Dutch Design Week, deze niet te missen en indrukwekkende installatie staat in het hart van Strijp S.

concept

Welkom bij de Tempel van Vrede.

Deze indrukwekkende installatie op Strijp S is het hoogtepunt van de Dutch Design Week. Hier wordt het thema 'vrede' krachtig uitgebeeld door tachtig unieke vlaggen, gecreëerd door teams van recent afgestudeerden van kunst- en designacademies samen met vluchtelingen.

Nieuwe symbolen en narratives voor vrede

Terwijl de Tempel van Vrede voor zichzelf spreekt als een object en gegarandeerd niemand onberoerd zal laten, is het verhaal erachter, zoals bij alle kunst, ongelooflijk belangrijk. Het is een verhaal dat verteld MOET worden, zeker in deze tijden. Dit project gaat over het vinden van nieuwe symbolen en verhalen voor vrede.

Door deze samenwerking bevorderen we een inclusieve en diverse omgeving waarin kunst en cultuur kunnen bloeien en bijdragen aan een vreedzamere samenleving. Wij geloven sterk in de kracht van de volgende generatie ontwerpers en bieden hen een groot podium om hun unieke visie op vrede aan de wereld te tonen.

De Peaceseekers Foundation streeft ernaar om bewustzijn en verbinding te creëren tussen vluchtelingen, houders van een asielstatus en hun nieuwe medeburgers op de best mogelijke manier: door samen te werken aan een inspirerend project, letterlijk onder de vlag van vrede.

Wij bieden de 'volgende generatie' een podium. Het werk zal van grote afstand zichtbaar zijn voor een immens publiek. Deze aanvraag heeft meerdere lagen. Niet alleen het resultaat is belangrijk, maar ook de reis ernaartoe en de (verwachte creatieve, publicitaire en individuele) spin-offs.

Over Peace Seekers

Peaceseekers zet zich in voor het bevorderen van vrede, diversiteit en inclusiviteit door middel van creatieve en kunstzinnige projecten. Wij realiseren impactvolle initiatieven tijdens muziek- en cultuurfestivals, kunstevenementen en andere artistieke bijeenkomsten. Onze stichting fungeert als een verbindende kracht binnen de kunst- en ontwerpgemeenschap, waar creatieven, beleidsmakers, ondernemers en organisaties samenkomen om samen te werken en te innoveren.
Partners