Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Roetsj Marble Run

Mijn roots ïnspireerde me om een immersive installatie te creëren

Roetsj Marble Run close up

Roetsj, een knikkerbaan van 360 cm hoog, laat knikkers eindeloos rondgaan met behulp van een lift. De baan produceert een rustgevend geluid dat doet denken aan stromend water, wat zorgt voor een betoverende kijk- en luisterervaring.

Mijn inspiratie om Roetsj te bouwen

Als kind hield ik er van om de moestuin van mijn grootvader te bezoeken. In zijn tuin stond een kleine kas. Het licht daarbinnen was prachtig, het vulde de ruimte met een warme gloed en een symfonie van natuurlijke geuren. Er hing een serene sfeer. Ik ervaarde de tijd daar altijd anders, alsof hij stilstond. Je kon de planten bijna zien groeien en dansen in het zonlicht. Deze meeslepende herinnering uit mijn jeugd werd de inspiratie voor het bouwen van de Roetsj-knikkerbaan.

Representatie van de materialen

Ik heb een grote passie voor texturen en materialen. Ze vertellen ons subtiele verhalen, vaak zonder dat we het doorhebben.
Om de sfeer van de kas te vangen, heb ik verweerde materialen zoals hergebruikt hout en roestig metaal gecombineerd met glanzende plexiglazen buizen en nieuwe koperen fittingen, enkele van de materialen waarmee mijn vader als loodgieter werkte.

Deze materialen zorgen voor een prachtig contrast en vertellen het verhaal van de oude kas en het nieuwe leven dat daarin ontstaat.

Iedereen wilt weten hoe het verhaal afloopt

Naast mijn werk als Motion Director, houd ik ervan om kinetische objecten en immersive experiences te bouwen. Ik zoek voortdurend naar sociale verstoring door middel van nieuwsgierigheid.

Nieuwsgierigheid is een sterke karaktereigenschap, gekenmerkt door een innerlijke drang om te leren en nieuwe dingen te ontdekken . Het vormt de basis van creativiteit en innovatie, en drijft mensen om kennis te zoeken, vragen te stellen en gevestigde ideeën ter discussie te stellen. Deze behoefte aan nieuwe inzichten stuwt ons voort, waardoor vooruitgang en ontdekkingen worden gestimuleerd.

Onze nieuwsgierigheid drijft ons om te blijven kijken. Wanneer we iets onbekends tegenkomen, voelen we de behoefte het te begrijpen. Zo stellen we ons open voor vernieuwing en verandering.

Wat prikkelt jouw nieuwsgierigheid?

Play video

Over Kevin Megens

Kevin Megens (1979) is een multidisciplinair kunstenaar gevestigd in Utrecht. Hij studeerde Master of Arts in European Media, Image Synthesis & Computer Animation aan de HKU, Hogeschool voor de Kunsten (HKU - MA) in Utrecht.

Naast dat hij Motion Director is, houdt hij ervan om kinetische objecten en immersive experiences te creëren. Hij zoekt voortdurend naar sociale verstoring door middel van nieuwsgierigheid.
Roetsj Marble Run close up and size