Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Erosi贸n

(vakmanschap + kunst) (erfgoed + innovatie)

Materiality at erosi贸n

Erosi贸n, van Ver贸nica Huitr贸n Zamudio en Isa铆as Osorio, combineert vijf jaar onderzoek naar endemische materialen met ambachtelijk vakmanschap. Onze collectie omvat drie abstracte wandtapijten en een wickerproject met een unieke verftechniek, die de kleuren en texturen van onze landschappen weerspie

Natuurlijke verven: tuften en weven van landschappen

Erosi贸n is een project dat voortkomt uit vijf jaar onderzoek naar endemische materialen en experimentele technieken, ge茂nspireerd door de adembenemende landschappen van Mexico. Door techniek, natuurlijke verf en textuurcreatie via tufting en weven te combineren, toont het onze toewijding aan ambachtelijk vakmanschap in elk tapijt. De samenwerking tussen ambachtslieden en ontwerpers Isa铆as Osorio en Ver贸nica Huitr贸n voegt unieke waarde toe aan elk stuk.

Onze collectie bestaat uit twee belangrijke wandtapijten鈥擡scondido (Puerto Escondido, Oaxaca) en Dunas (San Carlos, Sonora)鈥攅lk met een abstracte interpretatie van de diverse landschappen van Mexico, gemaakt van natuurlijk geverfd wol. Ter aanvulling presenteren we een derde stuk dat indigo-blauw benadrukt, ge茂nspireerd door lokale pigmenten en mineralen, en een innovatief wickerproject dat natuurlijke verf integreert. Dit project mengt ancestrale weeftechnieken met hedendaags design, en weerspiegelt de levendige kleuren en texturen van onze omgeving.

Play video

Over Ver贸nica Huitr贸n Zamudio x Isa铆as Osorio

Erosi贸n is een project dat voortkomt uit vijf jaar onderzoek naar endemische materialen en experimentele technieken, ge茂nspireerd door de landschappen van ons land. Het combineert ambachtelijk vakmanschap met natuurlijke verven en tuften, en weerspiegelt de samenwerking tussen ambachtslieden en ontwerpers: Ver贸nica Huitr贸n en Isa铆as Osorio.

Tufting process

Wicker weaving technique