Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

ThingsCon Salon - Generative Things

Designing the unknown unknowns of new relations with generative things

ThingsCon / Sen Lin

Het 2024 thema voor ThingsCon is het verkennen van een toekomst met generatieve dingen. Wat zal de impact zijn van het uitbreiden van ons digitale leven met generatieve AI op de fysieke objecten waarmee we leven? Hoe kunnen we nieuwe relaties ontwerpen met dingen met agency?

Interactieve sessie met als startpunt de reflecties van toekomstdenkers en -ontwerpers

ThingsCon is 10 jaar jong! We vieren dit met een speciale tentoonstelling over het volgende decennium van tastbare dingen. Deze tentoonstelling zal deel uitmaken van de TH/NGS 2024 conferentie die zoals altijd in december wordt gehouden. Ter gelegenheid van tien jaar internet of things kijken we dit jaar naar zogenaamde Generatieve Dingen; wat als de dingen die we gebruiken worden doordrenkt door een nieuw normaal van ons digitale leven met generatieve AI?

We nodigen jonge ontwerpers uit om deel te nemen en ideeƫn te delen. We maken een tentoonstelling met de meest interessante objecten.

Om de aftrap te geven hebben we gerenommeerde internationale ontwerpers en toekomstdenkers gevraagd om te reflecteren op het thema Generatieve Dingen. In de Salon tijdens Dutch Design Week presenteren we de visies en discussiƫren we samen over de toekomst van de dingen. Verwacht in deze workshop een interactieve vorm design fiction toe te passen. De uitkomsten zijn de design briefings voor de deelnemers aan de challenge ontwerpen van de toekomstige generatieve objecten.

Over Stichting ThingsCon Amsterdam

ThingsCon is een wereldwijd initiatief om de ontwikkeling van eerlijke, verantwoordelijke en mensgerichte technologieƫn voor het Internet of Things en daarbuiten te verkennen en te bevorderen.

We organiseren evenementen en creƫren middelen en tools voor een gevarieerde gemeenschap van beoefenaars om ethische, weloverwogen, verantwoordelijke en mensgerichte praktijken in het IoT, kunstmatige intelligentie, machine learning en aanverwante technologie met een menselijke impact te bevorderen.