Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Color Wheel Tour

Ontdek het interactieve project Forever Summer van kunstenaarscollectief De Onkruidenier.

Forever Summer Color Wheel — © De Onkruidenier

De Onkruidenier leert je van alles over hoe tomatenplanten groeien door warmte, licht, water en aarde. Ontdek hoe ontwerp, kleur en materialen daar een rol bij spelen. Mét elke dag een live performance.

Forever Summer Color Wheel

Kunstenaarscollectief De Onkruidenier zet inzichten uit hun project Forever Summer om in een interactieve 'kleurenwieltour', dat vier verschillende stations heeft. Met behulp van een kaart verkennen bezoekers de stations, die de groei van tomaten - zoals warmte, licht, water en grond - koppelen aan ontwerpelementen zoals kleur en materiaalconservering. Op elk station zijn video's te zien van de edities van 2020 en 2021, en een ervan wordt dagelijks geactiveerd met een performance. De kunstenaars vragen ons na te denken over hoe design de groei, distributie en perceptie van een basisvoedingsmiddel als tomaten beïnvloedt: van genetische modificatie tot kassenbouw en productverpakking.

Over Van Abbemuseum

Het Van Abbemuseum in Eindhoven is een van de meest toonaangevende musea voor hedendaagse kunst in Europa. Het museum heeft een uitgebreide internationale collectie van ruim 3.600 kunstwerken, waaronder sleutelwerken van Joseph Beuys, Marc Chagall, René Daniëls, Marlene Dumas, Sheela Gowda, Patricia Kaersenhout, Gülsün Karamustafa, Iris Kensmil, Oskar Kokoschka, John Körmeling, El Lissitzky, Paul McCarthy, Pablo Picasso, Martha Rosler en Lidwien van de Ven, waarvan een selectie wordt getoond.