Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Fake Fiction

Fake Fiction daagt de perceptie van de werkelijkheid uit door sensoriƫle, materiƫle en politieke verhalen te fabriceren.

Fauxbia Collective, een groep van 8 ontwerpers, bekritiseert de grens tussen echt en nep door middel van een anthologie van projecten. Fake Fiction daagt de perceptie uit met behulp van zintuiglijke ervaringen, productiemethoden en politieke verhalen tijdens de Dutch Design Week 2024.

Om Echt te Zijn.

Fake en echt zijn uiterste uiteinden in design die waarde omvatten en dicteren. De productie van cultuur weerspiegelt culturele productie, materieel of narratief. De productie heeft echter een kookpunt bereikt waar het begint om nepheid te produceren. We navigeren alternatieve manieren van bestaan, door dystopische controverses heen. Dit drijft de mensheid om de waanzinnige productie van fictie na te streven. Als Fauxbia Collective positioneren we onze praktijk binnen de grenzen van contextuele omstandigheden en hun beperkende effecten. Voor DDW 2024 onderzoekt Fake Fiction nepheid als een conceptuele lens om de nieuwe en alternatieve realiteiten van culturele en materiƫle productie te onderzoeken en bekritiseren. We zullen tijd als een ontwerpvariabele aannemen, waarbij we de industriƫle structuur spiegelen die productie en materiƫle output maximaliseert.

tot alles nep is

Een materiĆ«le verkenning in kaartbrenging van gemanipuleerde waterwegen als gevolg van industrialisatie. Gevolgd door een productiemethode die massale replicatie van defecte goederen onderzoekt totdat ze een ā€˜nieuwā€™ object produceren, en valse reproducties van alledaagse objecten die de vaste functionaliteit in vraag stellen. Vanuit een zintuiglijk perspectief wordt de perceptie van het echte onderzocht door het creĆ«ren van valse beelden. Een ander project onderzoekt de verwerking van lichaamsgegevens door synthetische informatie te repliceren. Het politieke aspect van nepheid wordt geĆÆntroduceerd door zijn opdringerige en manipulatieve lagen. Een tentoonstelling van valse artefacten zal de eenwording van een land in vraag stellen. De productie van nepnieuws en oorlogsvoeringstactieken zal de onderdrukkende kant van nepheid onthullen. De anthologie van acht projecten zal de complexiteit van productie deconstrueren door middel van productiemethoden, zintuiglijke ervaringen en politieke verhalen.

Over Fauxbia Collective

Fauxbia Collective komt samen om de psychologische conditie van zelf gegenereerde nep-angst aan te pakken, te verwerken en erop te reageren, getriggerd terwijl we op zoek zijn naar relevantie voor de Nederlandse cultuur, aangestuurd door juridische kaders. Geleid door onze achtergrond in het maken van ruimte, organiseren we workshops, openbare programma's en tentoonstellingen, in een poging onze nep-fobie te doorbreken en te evolueren naar een zeer vaardige entiteit die is voorbereid op juridisc
Partners