Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Levend Goud

Een duo-expositie tussen Do Collection en Simone van den Broek.

Ring 14 kt goud, toermalijn en diamant — © Rolisa Sweegers

Do Collection viert met haar Autumn collectie hoe stervende natuur plaats maakt voor nieuw leven. In plaats van kleurloos te verdorren doet de natuur dit met veel kleur en het plotseling verschijnen van schimmels. Simone speelt hierop in met een experimentele sieradencollectie op basis van mycelium.

Levend Goud

Do Collection (ontwerper Rolisa Sweegers) ontwerpt en produceert de Autumn collectie. De afstervende natuur maakt plaats voor nieuw leven. In plaats van kleurloos te verdorren, doet de natuur dat op een bijzonder theatrale manier, met veel kleur en de plotselinge verschijning van schimmels. Deze collectie is geheel uitgevoerd in 14 kt goud, en bewerkt met hoogwaardige edelstenen.

Deze collectie wordt aangevuld door Simone van den Broek (ontwerper Journey exploratory studio) met haar sieraden waarin zij heeft geëxperimenteerd met mycelium. Een niet-traditioneel materiaal in sieraden. Een sporennetwerk dat traditioneel goudsmidwerk nog een stapje dichter bij de natuur brengt. Mycelium is een uitstekend materiaal voor productontwerp vanwege zijn veelzijdigheid, duurzaamheid en unieke eigenschappen. Door het gebruik van myceliummateriaal bij goudsmeden wordt elk stuk een bewijs van de schoonheid en elegantie die te vinden is in onze symbiotische relatie met de omgeving. Door mycelium te integreren in de goudsmeedkunst, geven we sieraden een diepere verbinding met de natuur.
Beiden collecties vieren de wonderen van de natuur met elke schitterende creatie.

Over Do Collection

Rolisa Sweegers (Do Collection) ontwerpt volgens een heel eigen denk- en werkwijze, waarbij de sieraden conceptueel worden ontworpen. Vaak wordt gewerkt vanuit een basis vorm, die geabstraheerd wordt. Hierdoor ontstaat een ogenschijnlijk eenvoudige, maar heel krachtige basis. Door deze vorm steeds op een andere manier te benaderen en toe te passen, ontvouwt zich uiteindelijk een verhaal, vertelt door een hele lijn van sieraden.
Ook kun je in het atelier een workshop edelsmeden komen volgen.

Hanger zilver, mycelium — © Simone van den Broek

Oorhangers zilver, mycelium — © Simone van den Broek

Ring 14 kt goud, topaas — © Rolisa Sweegers

Sectie-C area, Hall 10 - L, Daalakkersweg 10 -22 , Map No. H11
Map wordt geladen...
Volledig rolstoel toegankelijk
Honden toegestaan
Toiletten aanwezig