Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Yellow to Blue

Details — © Studio Ariane Shirvani

Dit project is het resultaat van doorlopend onderzoek naar het creëren van diverse tinten uit verschillende plantensoorten. Deze pigmenten komen van teelt of groenafval en bieden een milieuvriendelijk alternatief voor de synthetische kleurstoffen in de textielindustrie.

Indigofera tinctoria - Prangos ferulacea

Yellow to Blue is een met de hand geknoopt wollen tapijt dat is geverfd met twee soorten bio-pigmenten: Indigofera tinctoria voor de blauwe tint en Prangos ferulacea voor de levendige gele kleur. De groene kleuren ontstaan uit de combinatie van deze pigmenten. De ongelijkmatige verkleuring resulteert in uniek onvoorspelbare patronen met schijnbaar willekeurige effecten die subtiel zullen evolueren in de loop van de tijd.

Play video
Play video

Over STUDIO ARIANE SHIRVANI

Ariane Rabel Shirvani heeft haar Master of Arts in Design en Interior afgerond aan de Nuova Accademia di Belle Arti in Milaan. Als ontwerper en materiaalonderzoeker richt ze zich op bio-gebaseerde productontwikkeling. Haar werk verkent de subtiele wereld van botanica en integreert bio-pigmenten in ambachtelijke processen. Ze streeft naar alternatieve kleuren en verfstoffen die milieuvriendelijk zijn, met als doel afval te verminderen en duurzaamheid te bevorderen.

Hand knotted wool rug — © Studio Ariane Shirvani

Yarn sample — © Studio Ariane Shirvani