Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

CoWave

Innovatieve ontwerpmethode die menselijke samenwerking combineert met AI-technologie om 3D-objecten te maken op basis van emotionele reacties.

CoWave acoustic panel — © photo by Aga Blonska

Het CoWave-project is een pionier op het gebied van een nieuwe ontwerpmethode. Met behulp van EEG-scans en AI creëert het aanpasbare en cirkelvormige akoestische 3D-panelen die worden beïnvloed door hersengolven.

Het eerste 3D-geprinte akoestische paneel gebaseerd op emotionele hersenreacties.

CoWave is een innovatief project dat neurowetenschappen en AI combineert om gepersonaliseerde 3D-akoestische panelen te creëren. Met EEG-technologie legt CoWave hersengolfreacties op visuele stimuli vast, die vervolgens door AI worden omgezet in aanwijzingen voor unieke paneelvormen. Dit proces integreert menselijke cognitieve reacties in het ontwerp en biedt een vooruitstrevende benadering van duurzame productie.

CoWave streeft ernaar het ontwerp- en productieproces te transformeren door aanpasbare, milieuvriendelijke panelen van recyclebare materialen te introduceren. Deze panelen kunnen worden hergebruikt of gerecycled, minimaliseren afval en ondersteunen een circulaire economie.

Met dit nieuwe bedrijfsmodel, dat gepersonaliseerde akoestische oplossingen mogelijk maakt, effent CoWave de weg voor een toekomst waarin design zowel duurzaam als afgestemd is op individuele voorkeuren.

Play video

Over Aga Blonska Studio

Aga Blonska is een onafhankelijke architect en ontwerper, gespecialiseerd in innovatieve architectuur en digitale fabricage. Met ervaring bij Aectual, DUS Architects en Studio RAP, excelleert ze in grootschalige 3D-printing en onderzoeksgedreven concepten. Aga werkt samen met technologiebedrijven en universiteiten, biedt creatief advies en 3D-printontwerpen, en richt zich op strategische partnerschappen die creativiteit, technologie en duurzaamheid verenigen.

CoWave design process — © photo by Tymon Nogalski

CoWave design process — © photo by Tymon Nogalski

Partners