Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Buitengewoon Bijzondere Burcht

Architectuur voor kinderen van 4 tot 100 jaar

Zaag kantelen, schroef dakplaten en verbind huizen met hangbruggen! Kom jij tijdens de DDW bij ons maquettes maken?

Buitengewoon Bijzondere Burcht

Met verschillende technieken ontdek je hoe je vanuit het platte vlak verschillende 3d vormen kan maken. Van kartonnen stroken maken we huizen, muren, torens, bruggen en meer! Door de ontwerpen met elkaar te verbinden, te stapelen en in een landschap te plaatsen bouwen we samen een Buitengewoon Bijzondere Burcht.

Voor alle creatieve breinen van 4 tot 100 jaar.

Verdedig de burcht

Hoe ziet een burcht eruit? Welke vorm heeft je huis en hoe stapel je een toren? Waar staat je ontwerp en wat gebeurt er in de ruimte tussen de bouwwerken? Maak bruggen over het water en bouw muren om de burcht te verdedigen. En wat hebben we verder nodig in deze burchtstad?

Je bent welkom om mee te denken en bouwen van maandag tot en met vrijdag tussen 13.30 en 16.30 uur.

Ontwerpen met karton

Door het aftekenen met een potlood en sjabloon op kartonnen stroken maak je vanuit het platte vlak een 3d vorm. Werk eigen ruimtelijke ideeƫn verder uit met verschillende maakvaardigheden zoals zagen, schroeven, prikken, rillen en vouwen. Ontwerp mee aan de burcht (van de toekomst)!

De workshop introduceert op een actieve en toegankelijke wijze het onderzoeken van vormen en ideeƫn in een landschap vol architectuur.

Over Architectuurlessen

Architectuurlessen stimuleert het ontwerpend denken in het onderwijs, met nadruk op de ontwikkeling van creatieve-, sociale en maakvaardigheden. Hiervoor gebruiken we architectuur als vakoverstijgend thema.

Met zorgvuldig ontworpen lesmateriaal prikkelen we kinderen van 4-18 jaar om in samenwerking creatieve oplossingen te verzinnen voor beeldende, technische en/of maatschappelijke vraagstukken.

Dit is onze vierde bijdrage aan de DDW, waarbij jong en oud welkom is om zichzelf te inspireren.
Partners