Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Girls 9 to 11: the solution for the livable city?

about.today

Meisjes van 9 t/m 11 verdwijnen steeds meer uit het straatbeeld. Een merkwaardig fenomeen dat recent onderzoek blootlegde. Hoe komt dat? Dit onderzoeksproject bekijkt de stad door de lens van haar jongste inwoners om tot nieuwe ontwerpperspectieven te komen voor de leefbare stad van de toekomst.

Hun belevingswereld begrijpen

Een mini documentaire en een visuele atlas geven een inkijkje in de blinde vlek die we hebben bij het inrichten van de openbare ruimte. Een eyeopener voor iedereen die zich met de publieke ruimte bezighoudt. Corporaties, gemeentes, (landschap)architecten en jeugdorganisaties worden uitgedaagd om samen met ons verantwoordelijkheid te nemen over de leefbare woonomgeving van de toekomst in de als maar groeiende stad.

In samenwerking met Heembouw

Dit project is een samenwerking met ontwerpende bouwer Heembouw. Met haar aanpak ā€˜belevingsarchitectuurā€™ won Renee Scheepers de eerste editie van de Ruud van Berkel Award, een stimuleringsprijs geĆÆnitieerd door Heembouw Architecten. Door haar eigen manier van onderzoek doen laat zij opdrachtgevers zien wie de mensen zijn die hun gebouwen en plangebieden leven en waar zij naar verlangen. Hiervoor leeft zij zich in in mensen en hun verhalen. Deze onderzoeksresultaten brengen nieuwe perspectieven ter tafel voor het ontwerpproces.
De Ruud van Berkel Award is eenĀ jaarlijkse stimuleringsprijsĀ die innovatieve architectuur en architectonische innovatie beloont. Deze prijs erkent en viert baanbrekende ideeĆ«n die de bouw- en ontwerpsector transformeren. Als een platform voor vooruitgang, biedt de Ruud van Berkel Award een kans voor startende ondernemers, innovators en ontwerpers om hun grensverleggende concepten te realiseren en te laten groeien in eenĀ eigen proeftuin.Ā 

Over Scheepers&Renee

Scheepers&Renee gaat lastige vraagstukken met open vizier te lijf. Voor iedere opdracht ontwerpen wij een unieke (vaak ludieke) onderzoeksmethode. Met als resultaat: scherpe belevingsvisies, uitnodigende concepten en op maat gemaakte ontwerpen.
Partners