Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Standard Shipping

Producten ontwerpen die passen in standaard postverpakkingen

Standard Shipping is een ontwerp uitdaging waarbij deelnemers producten maken die in de standaard enveloppen en verpakkingen van PostNL (of een ander lokaal postsysteem) passen om de verzendkosten te minimaliseren.

Uitdaging voor het ontwerpen van postverpakkingen

Het verzenden van producten naar een designfestival kan een van de grootste kostenposten zijn, vooral voor internationale deelnemers. Deze kosten worden vaak opgedreven door de behoefte aan gespecialiseerde verpakkings- of verzendmethoden om ervoor te zorgen dat artikelen veilig op de tentoonstelling aankomen.

Om het verzenden betaalbaarder en gemakkelijker te maken, bieden postdiensten gestandaardiseerde prijzen op basis van specifieke verpakkingsafmetingen. Door deze vooraf gedefinieerde verpakkingslimieten te gebruiken, dagen we ontwerpers uit Nederland, Zweden en Amerika uit om leuke en creatieve producten te ontwikkelen die binnen deze beperkingen passen. Deze aanpak verlaagt niet alleen de verzendkosten, maar verlegt ook de grenzen van innovatief design binnen een praktisch kader.

Over Stijp-D

Stijp-D is een informeel collectief van 6 ontwerpers met een thuisbasis in Eindhoven.