Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Meaningful Interactions with Virtual Humans

Virtuele leraren en digitale sociale werkers. Zijn dit gewenste toepassingen? Ervaar het Ă©n oordeel zelf tijdens je kennismaking met Virtual Humans.

Meet MAI, the MindLabs Virtual Human — © BUas

Er zijn vele toepassingen denkbaar met Virtual Humans. Maar zijn dit gewenste maatschappelijke toepassingen van een snel ontwikkelende technologie? En hoe beperken we de bijbehorende risico’s? Een collectief van onderzoekers bij MindLabs laat je betekenisvolle interacties aangaan met Virtual Humans.

Maak kennis met Virtual Humans

Virtual Humans zijn zeer realistische en interactieve digitale representaties van mensen. Ze worden gebruikt in zowel entertainment als serieuze toepassingen. Naast hun wijdverbreide gebruik in videogames en virtuele mediaproducties, worden virtuele mensen steeds vaker gezien in rollen zoals virtuele influencers, instructeurs, nieuwslezers en zelfs als virtuele apothekersassistenten, artsen en patiënten in de gezondheidszorg en therapie.
De snelle ontwikkeling van virtuele menstechnologie vormt echter een uitdaging voor zowel academici en toegepast onderzoekers, gebruikers en beleidsmakers. Het bijhouden van de nieuwste ontwikkelingen, het begrijpen van hun maatschappelijke toepassingen en het beperken van de bijbehorende risico’s is een grote uitdaging. MindLabs coördineert het onderzoek en de ontwikkeling en brengt vooroplopers als Breda University of Applied Sciences, Fontys University, ROC Tilburg en Tilburg University samen om gezamenlijk kennis te ontwikkelen, te delen en praktijkcases te ontwikkelen.

Betekenisvolle interacties

Door middel van diverse interacties brengt MindLabs je als bezoeker in staat om te interacteren met diverse vormen van Virtual Humans. Ga een natuurlijke conversatie aan met een AI gedreven Virtual Human. Of verleg de grenzen van non verbale communicatie met een van de interactieve ervaringen. In samenwerking met maatschappelijke organisaties wordt een doorkijkje gegeven naar toepassingen in bijvoorbeeld zorg en welzijn, onderwijs en media. Dit om mogelijke toepassingsgebieden te verkennen, maar ook de dialoog aan te gaan over de ethische en sociale kant van deze ontwikkeling.

Play video

Over MindLabs

MindLabs - een samenwerkingsverband van kennisinstellingen, overheden, bedrijven en maatschappelijke instellingen en startups - versterkt de ontwikkeling van technologieën die interacteren met menselijk gedrag om hiermee maatschappelijke uitdagingen helpen op te lossen. Gesteund door de Regio Deal Midden-Brabant en de Digitale Werkplaats werken studenten, onderzoekers en bedrijven samen aan digitaliseringsvraagstukken, waarbij Virtual Humans gezien worden als sleutel technologie van de toekomst.
An impression of an interaction with MAI — © MindLabs