Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Burgers Sustainable Living and Working Community

Onze levendige gemeenschap is gepassioneerd over duurzaamheid in elk aspect van ons leven.

no city without citizens — © The Citizens

In onze levendige community zijn we gepassioneerd over duurzaamheid in elk aspect van ons leven. Van food design tot fotografie, opgeknapte meubels tot hergebruikt metaal en lassen, we omarmen creativiteit, innovatie en milieubewustzijn.

De werkplaatsen

Als gevarieerde groep kunstenaars en makers zetten we ons in om duurzaamheid te promoten in onze respectievelijke vakgebieden.
In onze werkplaats gebruiken onze lassers gerecyclede materialen om unieke en stijlvolle meubels te maken. Deze aanpak helpt niet alleen om afval te verminderen, maar benadrukt ook het belang van hergebruik van materialen in design. Elk stuk vertelt een verhaal en weerspiegelt onze toewijding aan duurzaamheid.
De lichtkunstinstallaties zijn gemaakt van duurzame materialen. Deze installaties voegen niet alleen visuele interesse toe, maar sluiten ook aan bij onze missie om duurzaamheid te promoten.
Samen werken we eraan om duurzame praktijken te integreren in fotografie, colagekunst, meubelontwerp, lichtkunst en lassen. Onze gezamenlijke inspanningen zijn erop gericht om anderen te inspireren om hun impact op de planeet te overwegen en een duurzamere toekomst te omarmen.

In onze toewijding aan duurzaamheid gaan onze chefs net dat stapje verder om ervoor te zorgen dat er geen voedsel of energie verloren gaat. Wij geloven in het benutten van elk onderdeel van de ingrediënten waarmee we werken, het stimuleren van creativiteit in kookmethoden en zo onze impact op het milieu te verminderen.
Bijvoorbeeld, hergebruiken we sake, cider en bierresten van lokale brouwerijen als ingrediënten in onze gerechten? Door deze bijproducten in onze recepten te verwerken, minimaliseren we niet alleen afval, maar voegen we ook unieke voedingsstoffen, smaken en texturen toe aan onze culinaire creaties.
Van wortel tot stengel, schil tot zaad, onze chefs werken hun magie om elk onderdeel te transformeren in een verrukkelijk eenvoudig meesterwerk.
Tijdens DDW geven onze chefs demo's in verschillende stijlen van alternatief koken en organiseren ze workshops waarin ze laten zien wat je met verschillende voedingsmiddelen en bereidingen kunt doen.

Inonze 2 winkels vindt kleding en boeken, maar beide met een toevoeging.
Nine lifes houdt de waarden van duurzaamheid hoog, niet alleen door tweedehands en vintage kleding, maar ook door het belang van reparatie te benadrukken om de levensduur van kleding te verlengen. Onze modeliefhebbers dragen niet alleen kleding; ze repareren, maken en blazen elk stuk nieuw leven in, wat een cultuur van bewust consumeren en afvalvermindering bevordert.
Nine lifes is toegewijd aan de kunst van reparatie en omarmt de uitdaging om kledingstukken te restaureren en te verjongen, waarbij kleine gebreken worden omgezet in kansen voor creativiteit en behoud. Door reparatietechnieken te leren en kennis te delen, stellen we elkaar in staat om weloverwogen keuzes te maken die zowel onze garderobe als het milieu ten goede komen.

Over Burgers (Stichting Hertogstaat)

Stichting HertogStaat heeft als doel betaalbare woon- en werkruimte te creëren en in stand te houden voor startende ondernemers, ambachtslieden en kunstenaars.
Tevens ondersteunen wij waar mogelijk andere projecten.