Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

You belong here: vernacular solutions against urban loneliness in the city.

Verbinden in stedelijke ruimtes door middel van lokale strategieƫn.

Collage of physical archive and other resources

Tijdens een workshop verkennen deelnemers hoe ze op "onproductieve" manieren kunnen omgaan met ruimtes, objecten en mensen. Dit proces, dat de complexiteit van eenzaamheid onderzoekt, leidt tot een levend archief van verbondenheid in de stad.

Ongewenste Eenzaamheid in de Stedelijke Context

Eenzaamheid is een complex fenomeen, dat vaak gepaard gaat met een scala aan emoties zoals isolatie, vervreemding, angst, schuldgevoel, schaamte, verlating en zelfs verveling. Onze samenleving wordt algemeen beschouwd als die met de meeste hulpmiddelen en diensten om verbinding te faciliteren. Ondanks dit heerst er een gevoel van gebrek aan verbondenheid en ontheemding, wat aantoont dat eenzaamheid een groeiende intergenerationele en sociaal-culturele zorg is.

Vernaculaire Vormgeving en Het Creƫren van een Gevoel van Verbondenheid

"You belong here" richt zich op de complexiteit en subjectiviteit van ongewenste eenzaamheid die mensen in steden ervaren. Oorspronkelijk opgezet als een archief, is het project uitgebreid met een workshoponderdeel voor DDW. Deze zal zich richten op de verkenning van toegankelijke strategieĆ«n en hulpmiddelen, die deelnemers helpen de subtiele systemen van verzet te visualiseren die individuen, gemeenschappen en buurtenā€”bewust en onbewustā€”gebruiken om een gevoel van verbondenheid te bevorderen.

Over Barbara Hernandez Gaitan

Multidisciplinair ontwerper gericht op ontwerponderzoek, visueel ontwerp en interacties.
Partners