Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Aahh, ik snap het niet!!

Ervaar het complexe, maatschappelijke probleem van het hebben van verminderde basisvaardigheden en bouw mee aan een inclusievere samenleving.

Aahh, ik snap het niet!! workshop — © Eindhoven Engine

In Nederland worstelen 2,5 miljoen mensen met lezen, schrijven en/of rekenen. Deze mensen worden dagelijks geconfronteerd met grote uitdagingen, waardoor hun deelname aan de maatschappij ernstig wordt belemmerd. Eindhoven Engine benadrukt de urgentie van dit probleem en de noodzaak om te helpen.

Wat is er aan de hand?

Deze workshop beoogt de sensibilisering omtrent de steeds manifestere divergentie tussen de maatschappelijke constellatie en individuen met substantieel gedegenereerde primaire competenties, wat mogelijk kan resulteren in sociaal-juridische complicaties en institutionele aansprakelijkheden...

Huh?! Vind jij deze tekst ook lastig? Welke gevoelens roept dit bij je op? Dit is precies hoe iemand die moeite heeft met lezen, een brief van de huisarts of van de bank, ervaart. Zulke situaties leiden tot allerlei negatieve persoonlijke en maatschappelijke gevolgen. Denk aan het missen van de griepprik, waardoor je een groter risico loopt om ernstig ziek te worden, of aan onnodige extra kosten door een prijsverhoging van je bankpakket.

Tijd voor actie

De kloof tussen de maatschappij en mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen, ook wel verminderde basisvaardigheden, wordt steeds groter. Het is tijd dat iedereen zich bewust wordt van dit grote en complexe probleem en in actie komt om deze kloof te dichten.

Schrijf je nu in!

Wil je ervaren hoe complex het probleem van verminderde basisvaardigheden in onze maatschappij is en samen met ons in actie komen? Ontdek jouw perspectief en bouw mee aan een inclusieve maatschappij. Schrijf je nu in voor onze unieke workshop ‘Aahh, ik snap het niet!!’. Iedereen is welkom om mee te doen. De workshop vindt plaats bij Plug in Paviljoen (Ketelhuisplein, Strijp-S).


Maandag 21 oktober, 13.00-14.00u

Maandag 21 oktober, 15.00-16.00u

Woensdag 23 oktober, 13.00-14.00u

Woensdag 23 oktober, 15.00-16.00u

Vrijdag 25 oktober, 13.00-14.00u

Vrijdag 25 oktober, 15.00-16.00u


Schrijf je in voor een workshop met deze link: https://eindhovenengine.nl/registration-workshop-aahh-ik-snap-het-niet/

Over Eindhoven Engine

Eindhoven Engine, een samenwerkingsinitiatief van TU/e, Fontys en TNO, versnelt innovatie door uitdagend onderzoek te doen op gebieden als HealthTech, EnergieTransitie, SmartCities, HighTech en Inclusiviteit. Op onze locatie van de TU/e campus werken WO en HBO onderzoekers, experts uit het bedrijfsleven en studenten van zowel universiteiten als hogescholen in een multidisciplinair team aan innovatieprojecten. Deze projecten hebben een maatschappelijke impact en zijn ingebed in de Brainport regio

Manifesto Eindhoven Engine's Inclusive Society lab — © Sichen Guo

Aahh, ik snap het niet!! workshop

Partners