Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Morphing Grounds

Experiment without heat

Morphing grounds is een uitnodiging om kennis te delen en te praten over bodemkwaliteit.

Intro

De grond onder onze voeten is constant in beweging, niet alleen door geologische breuklijnen maar ook door klimaatverandering. Nederland staat bekend om zijn prachtige landschappen die er vredig uitzien. Een veel minder bekend fenomeen zijn echter de gifgronden: gebieden die in het heden of verleden zwaar vervuild zijn geraakt. Soms is de vervuiling zo ernstig dat deze een direct of indirect gevaar vormt voor mens en natuur. Welke nieuwe chemische gevaren kunnen er nu of in de toekomst ontstaan?
Tijdens de Dutch Design Week onderzoekt Studio Liselot Cobelens hoeveel lokale kennis er in Nederland is over mogelijk gevaarlijke gronden. Deze informatie wil ze verzamelen om een nieuw project te starten dat dit verhaal inzichtelijk maakt.

Met ‘Morphing Grounds’ nodigt Studio Cobelens iedereen uit om hun kennis over dit onderwerp te delen en onderdeel te worden van het project. Daarnaast geeft Cobelens inzicht in de huidige staat van gifgronden binnen Nederland. Heb je zelf geen kennis, maar wil je juist meer te weten komen over dit onderwerp? Kom dan langs en word ook onderdeel van ‘Morphing Grounds’.

Over Studio Liselot Cobelens

Studio Liselot Cobelens staat bekend om het creëren van unieke designobjecten en museale installaties die de complexe verhalen van ons landschap vertellen. Vanuit haar studio in Brabant richt Cobelens zich op thema's zoals droogte, klimaatverandering, en de transitie van landschappen. Deze onderwerpen vertaalt ze naar tastbare interieurproducten die de zintuigen prikkelen en tot nadenken aanzetten.
Experiment with heat