Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Fly Me to the Moon

poster — © Yaobing Yang

"Fly Me to the Moon" is Tongji D&I’s tentoonstelling op DDW 2024. Geïnspireerd door Apollo 11, verkent het thema’s van ruimte, technologie en toekomst, met nadruk op duurzaamheid, digitalisering en AI.

Inspiratie

Door de eeuwen heen is de maan een bron van romantische fantasieën en toekomstvisioenen geweest voor talloze mensen. Het lied Fly Me to the Moon, een iconische klassieker opgenomen in 1969 toen Apollo 11 op de maan landde en het nummer daar afspeelde, werd via een elektrisch signaal terug naar de aarde gestuurd. Sindsdien heeft het nummer een nieuwe betekenis gekregen en komt het vaker voor in ruimte sciencefiction. Zelfs na een halve eeuw draagt Fly Me to the Moon nog steeds de romantische gevoelens van verschillende generaties en hun verlangen naar de toekomst.

Tentoonstellingsformaat

De tentoonstelling is ontworpen om zowel online als offline te worden getoond. De offline versie biedt een meeslepende ervaring, waarbij het publiek speciale brillen opzet en een ruimtecapsule-achtige omgeving betreedt. Op de muur worden video’s getoond van meer dan dertig ontwerpers en kunstenaars van Tongji University die aan de tentoonstelling deelnemen. De werken zijn ingedeeld in vijf thema's: "Friends", "For a Better Life", "Dreaming & Reality", "Science & Fiction" en "Becoming New". Van romantische beelden tot directe expressie, de tentoonstelling biedt een complete ervaring.

Visie

De tentoonstelling benadrukt "duurzaamheid" als een fundamentele waarde voor creativiteit en design, en laat de invloed zien van technologieën zoals digitalisering en kunstmatige intelligentie op "toekomstige levensstijlen" en "sociale innovatie". Het verkent de interactie tussen deze toekomstige levensstijlen en sociale innovatie, aangedreven door technologie. Tegelijkertijd toont het de wereldwijde visie en vooruitstrevende denkwijze van Tongji's ontwerpfilosofie, waar creativiteit, duurzaamheid en visionair design samenkomen. Door middel van design worden grenzen doorbroken, wordt dialoog gestimuleerd en komen we samen om een vleugje tederheid en een mooie toekomstvisie te ontdekken.

Over Tongji University D&I

Het College of Design and Innovation (D&I) van Tongji University in Shanghai, met het motto "Leren en Creëren voor een Betere Leven en Wereld," richt zich op wereldwijde uitdagingen via slim en duurzaam design. D&I bevordert academische excellentie en sociale ontwikkeling, geïnspireerd door internationale topmodellen in design, onderzoek en innovatie. Het is lid van CUMULUS, WDO, DESIS, ENoLL en staat wereldwijd op de 11e plaats in design volgens de QS World University Rankings (2024).

conceptual rendering

conceptual rendering