Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

ECUADOR THROUGH DESIGN

Oude en multiculturele technieken versmelten met hedendaagse concepten om het dagelijks leven in de Andes weer te geven.

Casa Kiki at Quito - EC — © Samuel León

Dit project toont het werk van een tiental Ecuadoriaanse makers, samengesteld door CASA KIKI, een Ecuadoriaans platform voor cultureel beheer, NC Interior Architecture en het Ministerie van Cultuur van Ecuador. Het is een ruimte om design te verkennen, waar vakmanschap en kunst essentieel zijn voor

Het erfgoed van Ecuador creëren: Een fusie van traditie en design

We willen het verhaal van Ecuador vertellen door middel van zijn design. Als een multicultureel land met eeuwenoude technieken, heeft Ecuador altijd edele materialen omarmd, zoals wol, hout, keramiek, toquilla-stro en chambira. Deze materialen hebben een cultuur van vakmanschap bewaard, waarbij elk stuk met zorg, met de hand en met liefde wordt gemaakt.

Ons doel is niet om design opnieuw uit te vinden, maar om de processen te belichten die de essentie van deze objecten in Ecuador vormen. Deze processen respecteren de natuurlijke cyclus van materialen en de mensen die erbij betrokken zijn, waarbij wordt gegarandeerd dat de reis net zo betekenisvol is als het eindproduct. De tentoongestelde stukken behouden eeuwenoude technieken terwijl ze voldoen aan moderne ontwerpstandaarden.

Deze tentoonstelling verbindt verschillende technieken en eert hun makers, processen, methodologieën en culturele identiteit. U zult de culturele diversiteit van Ecuador ontdekken door middel van zijn ambachtslieden, kunstenaars, materialen, texturen en technieken, allemaal geworteld in creatie waarbij proces en tijd een fundamentele rol spelen.

Over Casa Kiki

Wij beheren ruimtes, projecten en ontwerpen die gericht zijn op Ecuadoraanse creatieve productie met traceerbaarheid en lokale culturele identiteit.
We promoten onderzoek, commerciële en educatieve initiatieven, herwaarderen processen als onderdeel van onze identiteit en commercieel aanbod. We dragen bij aan een bewuste consumptiecultuur die sociaal, ecologisch en economisch de creatieve identiteit van Ecuador versterkt.

Alejandro Reinoso

Estefanía Cardona

Daniel Capelo

Soledad Rosales