Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Hier Ben Ik.

Een foto expositie over de toekomst van jongerencultuur in Eindhoven, zoals gezien vanuit de ogen van de jongeren van vandaag

Future mentors slogan

Hier Ben Ik. is een project over de waarde van jongerencultuur in Eindhoven, dat voor en door jongeren wordt gemaakt en vormgegeven. Door middel van culture probes brengen 10 jongeren in kaart brengen hoe zij het ervaren om jong te zijn in Eindhoven door middel van een foto expo.

Het belang van jongerencultuur

Eindhoven staat aan de start van een enorme schaalsprong, zoals dat 100 jaar geleden ook met Philips gebeurde. De stad gaat gigantisch veranderen en letterlijk de lucht in. Maar niet iedereen is positief over deze verandering. Wat wordt de plek van jongeren in het toekomstige Eindhoven?

Hiermee gaan wij het gesprek aan met jongeren over de toekomst van de stad, over wat het betekent om jong te zijn en jezelf te kunnen ontwikkelen tot wie je wilt zijn. Dit resulteert in een flexibel inzetbare foto expositie, waarin persoonlijke foto’s en verhalen het dialoog creëren tussen jongeren, jongerencultuur en de bezoeker.

Over Future Mentors Eindhoven

Vanuit Future Mentors Eindhoven richten wij ons projectmatig op bottom-up jongerenparticipatie. Eerdere concepten waren de Low Key Expo bij PIC tijdens DDW23 en Low Key Chillen op het stationsplein in april 2024. Ons kernteam bestaat uit vier maatschappelijk betrokken jongeren met een passie voor jongerenparticipatie. Daarom adviseren wij ook de burgemeester van Eindhoven en andere cityleaders vanuit onze jongerenperspectieven.
Partners