Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

TRI - the material that touches you

TRI is een innovatieve, duurzame materiaalontwikkeling gemaakt van boomschors om grote hoeveelheden afvalmaterialen verstandig te recyclen.

TRI - the material that touches you

Vanwege de schaarste aan grondstoffen en de gevolgen van de klimaatverandering ontwikkelde de Duitse interieurontwerper Maike Buthmann een nieuw materiaal gemaakt van regionale boomschors.
TRI is een zeer stabiel, sterk en tegelijkertijd licht materiaal met een unieke nerf en een zacht.

SCHAARSTE VAN HULPBRONNEN EN KLIMAATVERANDERING

We leven in een tijd waarin de beschikbaarheid van natuurlijke hulpbronnen ernstig beperkt is en het vermogen van de aarde om te regenereren daarom beperkt is aanzienlijk overschreden. Het is essentieel om het probleem van de schaarste aan hulpbronnen aan te pakken met nieuwe, duurzame concepten.

“TRI – the material that touch you” behandelt precies deze onderwerpen zeer intensief en vernieuwend. Het voorheen grotendeels ongebruikte maar algemeen beschikbare bron van boomschors met zijn vele positieve eigenschappen werd gecombineerd met een grote verscheidenheid aan natuurlijke stoffen bindmiddelen als onderdeel van een lang ontwikkelde materiaalstudie.

Zo is TRI ontstaan: een 100% natuurlijk materiaal dat de wereld verandert!

KENMERKEN

TRI is een zeer stabiel, sterk en tegelijkertijd licht materiaal met een unieke nerf en een zacht, handflatterend gevoel. Als het product trilogie toont, een groot voordeel van het materiaal is de hoge schaalbaarheid - van kleine deurknoppen tot krukjes tot grote muur/vloer bekledingen kan vrijwel elke vorm en verhouding worden geproduceerd met behulp van verschillende 3D-printtechnieken en persprocessen. Afhankelijk van de boomsoort is een grote verscheidenheid aan nerven en kleuren mogelijk.

Het is niet voldoende om nieuwe materialen te ontwikkelen en deze te gebruiken om innovatieve producten te ontwerpen. We moeten onze (milieu)problemen onder ogen zien problemen holistisch en volledig begrijpen om een ​​blijvend positief effect te kunnen garanderen. In
Naast het gebruik van hernieuwbare, bestaande grondstoffen hoort daar ook de duurzame vormentaal en uniciteit bij van het materiaal om zoveel mogelijk mensen te inspireren en, in het beste geval, hun eigen handelen te heroverwegen.

Laat je raken door TRI!

BIJZONDERE FEITEN - BOOMSCHORS

- 10-20% van de massa van een boom is boomschors
- huid van de boom, beschermt tegen hitte, vuur, vorst, ongedierte
- minder brandbaar dan hout, hoog vochtgehalte
- lage dichtheid, goede thermische en akoestische isolatie-eigenschappen
- hoge treksterkte in vezelrichting

Over Studio M - Maike Buthmann

Studio M is een jonge ontwerpstudio gevestigd in het midden van Duitsland, die experimenteert met nieuwe materialen en innovatieve productontwerpen creëert met veel aandacht voor vakmanschap.
Altijd opnieuw nadenken over de manier waarop dingen worden gemaakt en eigentijdse oplossingen voor de toekomst ontwikkelen met als doel processen te analyseren en vooral zwakke punten om te zetten in sterke punten.

bricks and different grains

shapes and finishes

stools - metal meets tree bark