Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Alternative Entrance

Levende muurschildering door Jeroen Erosie.

Jeroen Erosie working on Alternative Entrance — © Nick Bookelaar

Jeroen Erosie werkt in Het Oog van het Van Abbemuseum aan een levende muurschildering. De wand wordt van links naar rechts gevuld met vormen die op elkaar reageren en zo hun eigen verhaal vertellen.

Alternative Entrance door Jeroen Erosie

De stad is een van de belangrijkste inspiraties. Een mix van toeval en herhaling. De kern van Erosies werk is de lijn. Het zetten van lijnen is een open spel, een ontdekkingstocht van vormen. De vrije beweging binnen die vormen komt vanuit zijn achtergrond in graffiti, illustratie en vrije kunst. Hij ontwikkelde deze manier van kunst maken organisch in de loop van de jaren. Een proces dat is vastgelegd in zijn vele schetsboeken. We zien hier hoe verschillende kunstvormen Erosie hebben gemaakt tot de kunstenaar die hij nu is. De tentoonstelling van zijn werk is onderdeel van het programma over straatcultuur in Eindhoven. De tentoonstelling Eindhoven: a HipHop story is te zien op de tweede verdieping van het Collectiegebouw van het Van Abbemuseum.

Over Jeroen Erosie & Van Abbemuseum

Het Van Abbemuseum in Eindhoven is een van de meest toonaangevende musea voor hedendaagse kunst in Europa. Het museum heeft een uitgebreide internationale collectie van ruim 3.600 kunstwerken, waaronder sleutelwerken van Joseph Beuys, Marc Chagall, René Daniëls, Marlene Dumas, Sheela Gowda, Patricia Kaersenhout, Gülsün Karamustafa, Iris Kensmil, Oskar Kokoschka, John Körmeling, El Lissitzky, Paul McCarthy, Pablo Picasso, Martha Rosler en Lidwien van de Ven, waarvan een selectie wordt getoond.

Jeroen Erosie working on Alternative Entrance — © Nick Bookelaar

Alternative Entrance — © Nick Bookelaar

Centre area, Van Abbemuseum, Stratumsedijk 2 , Map No. E15
Map wordt geladen...
Volledig rolstoel toegankelijk
Wifi beschikbaar
Toiletten aanwezig