Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

I exist because I change

Het leven verandert voortdurend, dus omarm de transformatie en koester je nieuwe zelf.

Tufting #1

Voor Ilse is niets zo fascinerend als verandering. Een materiaal dat een transformatie doormaakt en daarmee een tweede leven in gaat, is als magie. De gebruikte brandslangen zouden massaal op de vuilnisberg belanden, maar blijken onverwachte schoonheid te bezitten.
Exposities in KEVN en Sectie C

Rijk pallet

In haar onderzoek kijkt Ilse naar alle kwaliteiten die haar materiaal eigen is. Juist door te werken met ambachtelijke technieken ziet Ilse kans om die kwaliteiten te versterken en samen te smelten tot intrigerende objecten. Elke brandslang is anders in eigenschappen als afmeting, kleur, souplesse, detaillering, reliëf en nog veel meer. Een rijk palet om uit te kiezen. Ilse gebruikt verschillende weeftechnieken voor haar kleden en zittingen. De diameter van de slangen dicteren de fijnmazigheid van haar geknoopte schermen en het oude ambacht van stoelenmatten heeft ze eigenzinnig gedraaid in haar zitobject OMringen. Voor haar laatste werk haalde ze haar inspiratie uit het tuften. Niet echt voor de hand liggend als je aan een brandslang denkt, maar fascinerend en uitnodigend om aan te raken is het zeker.

Samen-werking

Voor “I exist because I change" koos Ilse ervoor om samenwerkingen aan te gaan en daarmee ook zichzelf opnieuw te ontdekken. Juist door het contact met anderen vind je nieuwe mogelijkheden in jezelf. Met ontwerper Lisanne Meester ontwikkelde Ilse een zitmeubel waarbij de nadruk ligt op krachtige materialen die elkaar versterken maar toch op zichzelf blijven staan. Verbindingen zijn zichtbare detaillering en ook weer los te krijgen. Zo zou het object weer ontmanteld kunnen worden tot losse materialen, wat hergebruik en recycling enorm versimpelen. Lisanne werkt graag met beton en voor ons gezamenlijke ontwerp hebben ze gekozen voor 100% gerecycled beton van Urban Mine.

Leeuwenkop

Uitgesproken interieur stukken van Eversom vind je in Sectie C. Van Leeuwenkopkleed tot wandobject met 50 tinten rood. Uitgesproken objecten met een grote geschiedenis, krachtige vormtaal en een bijzondere detaillering. Dutch Circulair Design op z'n mooist.

Over Eversom

Ilse Evers is oprichter van de Nederlandse circulaire ontwerpstudio Eversom. Ze transformeert gebruikte brandslangen in krachtige objecten, variërend van monumentale vloerkleden tot delicate kamerschermen. Met klassieke ambachten viert ze de onverwachte mogelijkheden van het materiaal.

Lion head — © Marloes Sliedrecht

Fabergé