Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

1m2 Workshop

De kosten en baten van deelname aan designfestivals in kaart brengen

1m2 Collective Exhibition 2021 — © Roza Schous

De 1m2 Workshop is bedoeld om inzichten te verzamelen uit de designgemeenschap. Deze workshop zal functioneren als een live datavisualisatie, die de investering weerspiegelt die nodig is om deel te nemen aan designfestivals en het rendement dat deze investeringen opleveren.

1m2 Workshop: De kosten en baten van deelname aan designfestivals in kaart brengen

Het 1m2 Collective is een interdisciplinair designplatform dat diversiteit en inclusie binnen de designindustrie bevordert. Geïnspireerd door de financiële en netwerkuitdagingen waar veel jonge ontwerpers mee te maken hebben, wil het Collectief een meer toegankelijke ruimte creëren op designfestivals, zoals Dutch Design Week (DDW). In de afgelopen drie jaar heeft het Collectief dit aangetoond door een groot aantal ontwerpers in slechts 1m2 tentoonstellingsruimte onder te brengen. Maar om deze inspanningen te ondersteunen en te laten groeien, verandert de 1m2 tentoonstelling voor DDW 2024 in een workshopvorm. De 1m2 Workshop wil inzichten verzamelen uit de ontwerp-gemeenschap om duurzame oplossingen te bedenken voor voortdurende ondersteuning en inclusie. Deze workshop zal functioneren als een live datavisualisatie, die de investering weerspiegelt die nodig is om deel te nemen aan designfestivals en het rendement dat deze investeringen opleveren. De ruimte zal tijdens het 10-daagse evenement evolueren, beginnen met een lege opstelling en geleidelijk gevuld worden met gegevens, ideeën en reflecties uit de gemeenschap.

Over 1m2 Collective

Wij zijn 1m2 Collective;
Een interdisciplinair designplatform dat streeft naar een meer diverse en inclusieve designindustrie.

Belangrijkste focus: Hoe kunnen designfestivals op een inclusieve manier ruimte bieden aan ontwerptalent?

Wat doen wij?

We bieden alternatieve en interdisciplinaire tentoonstellingsruimte op belangrijke designevenementen waar een groep diverse individuen de kans krijgt om hun werk te tonen aan een groot (inter)nationaal publiek.