Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

MYCO ROOM: The future embodiment of mycelium

Een speeltuin voor schimmels als leerachtig materiaal en de rol ervan als toekomstig alternatief voor dierlijk en op aardolie gebaseerd leer.

Manuel Arias Barrantes

Dit project voorziet in een wereld waarin technologie en biologie verweven zijn. Het is een verkenning van de toekomstige toepassingen van schimmels als leerachtig materiaal in een wereld die wordt beïnvloed door klimaatverandering en behoefte heeft aan alternatieven voor leer.

Materiële futures

Als we aan mode denken, denken we meestal niet aan biologie, maar de afgelopen jaren zijn biologie en design samengekomen om een ​​belangrijke rol te spelen in de ontwikkeling van deze industrie, omdat deze streeft naar meer duurzaamheid. Zo wordt geschat dat de mode-industrie verantwoordelijk is voor 2-8% van de uitstoot van broeikasgassen en veel van deze uitstoot komt rechtstreeks uit de leerindustrie.

In het laboratorium gekweekte materialen

Met de toenemende populariteit van schimmels wereldwijd in de afgelopen jaren en de opkomst van duurzame materiaalalternatieven van schimmelmycelium, is de visie van dit project om het potentieel van biotechnologie te tonen voor het maken van leerachtige alternatieven voor dierlijk en op aardolie gebaseerd leer. Bezoekers krijgen de kans om materiaalmonsters te zien, ruiken en aanraken en het gebruik van dit materiaal in kleding- en accessoireprototypes te ervaren.

Projectinspiratie

Het project "The Myco Room" is geïnspireerd door cyber noir (ook wel bekend als tech noir). Het voorziet in een donkere, maar computergestuurde toekomst en een materiële wereld waarin technologie en biologie met elkaar verweven zijn. De prototypes fungeren als tastbare objecten in de context van toekomstgerichte mode, waarbij ongebruikelijke vormen en modellen helpen de veelzijdigheid van dit materiaal en mogelijke ontwerptoepassingen op een zeer dynamische manier te onthullen.

Dit project probeert kritisch denken te verkennen als een proces om het toekomstige gebruik van dit materiaal in een wereld die wordt beïnvloed door klimaatverandering te verbeelden. Het fungeert ook als een studie om het gedrag van het materiaal en de compatibiliteit ervan met andere ontwerptools en -processen te onderzoeken. De algehele tentoonstelling dient als een futuristische speeltuin voor schimmels en hun rol in de toekomst van mode en daarbuiten.

Waarden die centraal staan ​​in dit project zijn interdisciplinaire samenwerking, duurzaamheid en verantwoorde productie en consumptie.

Over Manuel Arias + VTT

VTT Technical Research Centre of Finland is een Fins, volledig staatsbedrijf dat opereert onder het eigendomsbeheer van het Ministerie van Economische Zaken en Werkgelegenheid. De speciale taak van VTT als onafhankelijk en onpartijdig onderzoekscentrum is om het brede gebruik en de commercialisering van onderzoek te bevorderen.

Manuel Arias Barrantes

Manuel Arias Barrantes

Manuel Arias Barrantes

Manuel Arias Barrantes

Partners