Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Experience the More-than-Human Card Deck

Het more-than-human kaartspel overbrugt theorie en praktijk, menselijke en more-than-human relaties in een project te verkennen.

Exploration of relations with the card deck — © Nils Hollestelle

Bij BMD leggen we bewust de nadruk op ontwerp van menselijke en more-than-human interacties. Ons kaartspel overbrugt theorie en praktijk en maakt verkenning van deze relaties mogelijk. Meld je aan voor onze workshop om met experts samen te werken en samen project-actoren te verkennen.

More-than-Human perspectieven in een veranderende wereld

Als ontwerpbureau zien we hoe opkomende technologieën het dagelijks leven op sociaal, economisch en politiek niveau veranderen. Samen met mondiale uitdagingen zoals de klimaatcrisis doet dit ons het "mensgerichte" ontwerpparadigma dat we gewend zijn in twijfel trekken en heroverwegen. Het more-than-human discours wil dit uitdagen en biedt een manier om om te gaan met de complexiteit, agency en relationaliteit die moderne transformaties en uitdagingen kenmerken.

Workshop over More-than-Human ontwerpen

Het kaartspel kan worden gebruikt om op speelse wijze verschillende menselijke en more-than-human entiteiten en hun relaties te verkennen, terwijl ze worden gekoppeld aan de theorie van more-than-human ontwerp. Het kaartspel kan worden gebruikt in een project om het netwerk van actoren in een project te verkennen.
Tijdens de DDW-workshop nodigen we mensen uit verschillende expertisegebieden, onderzoek, ontwikkeling, ontwerppraktijk en kunstenaars uit om samen te komen en verschillende manieren te verkennen om more-than-human denkprocessen in hun praktijk toe te passen. Centraal in deze workshop staat het more-than-human kaartspel. De workshop vindt plaats in ons kantoor, waar we ruimte hebben om in verschillende groepen te werken. We presenteren een projectbriefing en laten mensen de actoren en hun relaties verkennen door het kaartspel te spelen.
We hopen gesprekken op gang te brengen over de ervaringen van experts uit verschillende vakgebieden, de academische wereld, ontwerpbureaus en kunstenaars, om manieren van kruisbestuiving te verkennen.

Over Bureau Moeilijke Dingen

Bij BMD (Bureau Moeilijke Dingen) houden we van het aanpakken van moeilijke projecten. Met onze unieke mix van technische expertise en onze ontwerpachtergrond benaderen we complexe technische uitdagingen vanuit een gebruikersperspectief. Dit resulteert in elegante ontwerpoplossingen die niet alleen innovatief zijn op technisch niveau, maar ook voldoen aan de behoeften van uw doelgroep.

Assigning more-than-human value cards to relations — © Nils Hollestelle

Thinking about entities — © Nils Hollestelle

Partners