Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Circularity: The future of wind turbines

Installation of wind turbines

Tijdens Dutch Design Week organiseert Vattenfall een gezamenlijke expositie van vier designstudio’s. Ontdek hun aanpak en creatieve oplossingen voor het hergebruik van windturbine-onderdelen en hun visie op een circulaire toekomst van windmolens.

What if Lab

In 2023 begon Vattenfall het What if Lab met de vraag: "Wat als de ontmanteling van windturbines een goudmijn van grondstoffen wordt?" Recyclen is een stap in de goede richting, maar Vattenfall gelooft dat er meer kan. Samen met ontwerpers onderzoeken we nieuwe mogelijkheden waarmee we de materiële voetafdruk van windmolens kunnen verkleinen.

Samenwerking met designstudio’s

Vier vooraanstaande designstudio's Superuse Studios & Blade–made, Studio Carbon, cepezed en Interactivist presenteren hun visie op circulaire windturbines. Zij richten zich op de aanpak en de ontwikkeling van slimme manieren om turbineonderdelen een nieuw leven te geven, met als doel de voetafdruk van windturbines te minimaliseren.

Bezoek ons op het Ketelhuisplein

De expositie, ontworpen door Scape Agency, biedt een ervaring waarbij de kracht van wind centraal staat. Bezoek ons op Ketelhuisplein en ontdek hoe Vattenfall en de designstudio's de toekomst van windenergie vormgeven met circulaire oplossingen.

Play video

Over Vattenfall

Vattenfall is één van de grootste energiebedrijven in Europa met zo’n 21.000 medewerkers. We maken stroom en warmte en leveren energie aan miljoenen klanten: huishoudens, kleine zelfstandigen, het midden- en kleinbedrijf en grote bedrijven.

Dat doen we in Zweden, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Denemarken, Finland én Nederland. Ons moederbedrijf, Vattenfall Groep, staat in Zweden en is 100% eigendom van de Zweedse staat.
Partners