Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

The Mental Gym

De sportschool voor mentale fitheid!

The Mental Gym at Stadhuis — © We Are Social Rebels

The Mental Gym, gepresenteerd door We Are Social Rebels en de Gemeente Eindhoven, biedt 'mental workouts' om je mentale fitheid te verbeteren. Met activiteiten gericht op taboes doorbreken, falen omarmen en zelfzorg, ontdek je wat het beste werkt voor jouw welzijn.

De sportschool voor mentale fitheid!

We Are Social Rebels en de Gemeente Eindhoven heten je welkom bij The Mental Gym, de sportschool voor mentale fitheid! Hier vind je verschillende 'mental workouts' ontworpen om je mentale gezondheid te versterken. Het is belangrijk om actief voor je mentale welzijn te zorgen en te ontdekken welke methoden of 'oefeningen' je helpen je mentaal fit te voelen. Je kunt je mentale fitheid zien als een spier die je kunt trainen, net zoals je je lichaam traint. Iedereen heeft verschillende behoeften om mentaal fit te blijven, en er is geen 'one size fits all' aanpak. Daarom biedt The Mental Gym een verscheidenheid aan mentale workouts om je te helpen ontdekken welke oefeningen het beste voor jou werken. Hoe mentaal fit ben jij?

De 'mental workouts'

De mental workouts zijn gekoppeld aan verschillende thema's zoals het doorbreken van taboes, durven falen, verbinding maken met anderen, en eerlijk durven zijn. De workouts bestaan uit diverse spellen en installaties. Bijvoorbeeld, Bouw een Bank: bouw samen een bank terwijl je vragen over mentale gezondheid beantwoordt. Dan is er The Body Shop: de winkel voor jouw perfecte lichaam, waar je gesprekken kunt aangaan over lichaamsverandering. Een ander spel is Mental Words: een kaartspel waarin je woorden over mentale gezondheid moet omschrijven zonder ze daadwerkelijk te zeggen. Tot slot zijn er de Flop Cards: een stempelkaart waarmee je de kans krijgt om de fouten in het leven te vieren. Ontdek The Body Shop bij Manifestations in het Veemgebouw en de andere mental workouts bij Kelderman en Van Noort!

We Are Social Rebels heeft, in samenwerking met de Gemeente Eindhoven, The Mental Gym gecreëerd voor de Week van de Mentale Gezondheid 2024. Deze week richt zich op het creëren van een ruimte waar mensen openlijk gevoelige onderwerpen kunnen bespreken en meer kunnen leren over mentale gezondheid. The Mental Gym heeft als doel de focus in de mentale gezondheidszorg te verschuiven van genezen naar voorkomen. Deze aanpak richt zich niet alleen op zorgprofessionals en zorgvragers, maar ook op iedereen die misschien niet direct behoefte heeft aan mentale ondersteuning. Vaak zoeken mensen pas hulp als ze al mentale problemen ervaren, maar The Mental Gym streeft ernaar bewustzijn te creëren over zelfzorg en preventie. Het benadrukt het belang van actief onderhoud van je mentale gezondheid om problemen te voorkomen voordat ze zich voordoen, in plaats van ze achteraf te behandelen. Door vroegtijdige zorg voor mentaal welzijn aan te moedigen, hopen we bij te dragen aan een gezondere samenleving waarin preventie centraal staat.

Over We Are Social Rebels

Als Social Rebels strijden we voor een samenleving waarin iedereen op zijn eigen wijze meedraait. Een samenleving waar mensen centraal staan en waaraan ze met hun eigen talenten bijdragen. Om dit te bereiken, zijn we niet bang om het systeem te bevragen én te veranderen. In de afgelopen jaren hebben wij veel ervaring opgedaan met het ontwerpen, onderzoeken en implementeren van sociale innovaties. Hierbij betrekken wij de mensen in het alledaagse leven en de strategen in de wereld van de regels.

The Bodyshop products — © We Are Social Rebels

The Bodyshop — © We Are Social Rebels

Mental Words — © We Are Social Rebels

Build a Bench — © We Are Social Rebels