Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Schermlicht

Hoe kunnen wij als ontwerpers ontwerpen met LED schermen, zonder afbreuk te doen aan de niet-digitale beleving?

Karel Aarts

Schermlicht is onze nieuwste stap in het herdenken van de rol van LED-schermen binnen evenementomgevingen. In een industrie die vaak wordt gekenmerkt door herhaald gebruik van grote LED-schermen en een overdaad aan lichteffecten, zien wij kansen voor verandering.

Dynamisch Schermlicht

Schermlicht is een innovatief project dat LED-schermen wil herdefiniëren, niet als statische displays, maar als dynamische lichtbronnen. In plaats van het visuele effect te beperken tot een tweedimensionaal vlak, zien wij deze schermen als integrale onderdelen die driedimensionale lichtvolumes creëren. Zo kan het licht buiten de grenzen van het scherm reiken en de fysieke ruimte versterken.

Met Schermlicht willen we nieuwe lichteffecten ontwikkelen die een rijkere, meer meeslepende ervaring bieden voor het publiek. Door schermen van passieve naar actieve elementen in het ruimtelijke ontwerp te transformeren, willen we het visuele verhaal van podiumkunst en evenementen verdiepen.

Schermlicht is een onderzoekend project dat de mogelijkheden verkent van LED-technologie in combinatie met creatief ontwerp, met als doel de manier waarop licht en ruimte worden ervaren te transformeren en zowel performers als publiek een rijkere beleving te bieden.

Over Helder Design & Mohr Music Productions

Dit project is een samenwerking tussen Helder Design en Mohr Music Productions, waarbij disciplines worden gecombineerd om hedendaagse verlichtingsarmaturen te ontwikkelen. Helder Design is een jong ontwerpbureau dat zich richt op conceptuele lichtontwerpen. Mohr Music vertaalt trends in licht- en audiotechnologie én de podiumperformance van haar klanten naar op maat gemaakte shows en verzorgt tevens stage design voor live evenementen.

Karel Aarts

Karel Aarts

Karel Aarts