Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Bark Hard

Van Ongezegd naar Gezegd

DDW24 Newcomer Society, Bark Hard. — © Newcomer Society

Newcomer Society presenteert “Barkhard – Unspoken to Spoken” tijdens Dutch Design Week 2024. De tentoonstelling, met opkomende kunstenaars uit Zuid-Korea, Taiwan, de VS en Oostenrijk, verkent over het hoofd geziene kwesties door een multiculturele lens.

Unspoken to Spoken

Newcomer Society onthult “Barkhard – Unspoken to Spoken” tijdens Dutch Design Week 2024. De tentoonstelling, met opkomende kunstenaars uit Zuid-Korea, Taiwan, de VS en Oostenrijk, onderzoekt belangrijke maar vaak over het hoofd geziene kwesties via een multiculturele lens. In plaats van oplossingen te bieden, richt de tentoonstelling zich op het benadrukken van kritische vragen, het stimuleren van discussie en het aanmoedigen van persoonlijke interpretatie. Vragen omvatten: ‘Hoe beïnvloedt tech-fetisjisme menselijke productie?’, ‘Hoe wordt de waarde van leven bepaald door rampenbeleid?’, en ‘Hoe vervagen consumptiegewoonten de grens tussen authenticiteit en imitatie?’ De tentoonstelling omvat digitale installaties, chocoladesculpturen, textielstukken en plastic kroonluchters, met de subsidie die zorgt voor een hoogwaardige uitvoering.

Over Newcomer Society

Over (New)Newcomer Society

Bom Noh (KR) en Kyungmi Lee (KR) herlanceren de New Newcomer Society na een jaarlange onderbreking door het vertrek van de oorspronkelijke leden. Hun vernieuwde focus ligt op het hertekenen van tijdelijke en geografische grenzen, waarbij ze gevestigde normen ter discussie stellen en deze inzichten delen met het publiek.
5 Projects Phtos
Partners