Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Tronco Coffee Tables

Serie van drie salontafels bekleed met gekleurde touwen.

Tronco coffee table series — © Janaina Cavalli

De Tronco-salontafelserie is geïnspireerd door boomstronken. Elk stuk heeft levendige, gerecycleerde polymeren touwen die zorgvuldig met de hand zijn genaaid, en weerspiegelt de natuurlijke ringen van het hout. De collectie herinterpreteert materialen om een unieke en levendige textuur te creëren.

Materiaal en Textuur

Geïnspireerd door traditionele salontafels gemaakt van boomstronken, put de Tronco-salontafelserie uit de natuurlijke schoonheid van een boomstronk, waarbij de ringen worden benadrukt en opnieuw vormgegeven met kleurrijke touwen. Elk stuk beschikt over zorgvuldig met de hand genaaide touwen, die één voor één met precisie zijn aangebracht, en een harmonieus patroon creëren dat de natuurlijke krommingen en ringen van de stronk weerspiegelt. De levendige kleuren trekken de aandacht van de waarnemer en versterken de visuele aantrekkingskracht.

De Tronco-collectie biedt een diverse reeks kleuren en vormen die de essentie van boomstronken oproepen. Gemaakt van gerecycleerde polymeren filamenten, zijn de touwen centraal in de creatieve visie van de ontwerper. Deze collectie benadrukt niet alleen ambachtelijk vakmanschap en de resulterende kwaliteit, maar herinterpreteert ook materialen om innovatieve texturen te creëren. De esthetische impact en de toewijding aan duurzaamheid, door het gebruik van gerecycleerde materialen, maken het een opvallende aanvulling voor elke ruimte.

Play video

Over Venetucci Studio

Venetucci Studio is gevestigd in São Paulo, Brazilië. Met uitgebreide ervaring in meubels en objecten onderzoekt en experimenteert ontwerper Sofia Venetucci met het gebruik van niet-traditionele materialen in meubelontwerp, en creëert verrassende en boeiende stukken. Elk project weerspiegelt creativiteit en functionaliteit.

Tronco coffee table - medium size — © Janaina Cavalli

Tronco coffee table - large size — © Janaina Cavalli

Tronco coffee table - texture detail — © Janaina Cavalli

Tronco coffee table - texture detail — © Janaina Cavalli