Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

X (Chiasm)

13.3m² onderzoekt grenzen met 'Chiasm', gesymboliseerd door X, dat de intersectie van tegenstrijdige elementen via ontwerpen vertegenwoordigt.

Wij presenteren op Dutch Design Week "X (Chiasm)," waarin we chiasme onderzoeken—a structuur waarbij twee elementen omkeren en kruisen om nieuwe betekenis te creëren. Als tijdelijke inwoners van Nederland verkennen we hoe onze leefstijlen elkaar weerspiegelen binnen onze 13,3 m² ruimtes.

Dit jaar presenteren wij onze eerste tentoonstelling op Dutch Design Week, getiteld "X (Chiasm)".

Het thema, gesymboliseerd door X, staat voor de omkering van structuren, waarbij twee tegengestelde maar vergelijkbare elementen, (A) en (B), elkaar kruisen en nieuwe betekenis creëren, ondanks een gedeelde vorm.

Als tijdelijke bewoners in Nederland onderzoeken wij hoe onze diverse leefstijlen elkaar weerspiegelen en kruisen binnen onze afzonderlijk gedefinieerde 13,3 m² ruimtes. Hier staat (A) voor onze oorsprong en (B) voor onze tijdelijke verblijfplaats. Deze grenzen komen ook tot uiting in interacties zoals die tussen huisgenoten of in een solitair leven. Onze producten zijn geïnspireerd door deze ervaringen.

Met deze tentoonstelling tonen wij "scènes van wonen" in Nederland aan buitenlanders en Nederlanders die multicultureel wonen waarderen. Dit project bevordert ons begrip van culturele diversiteit en identiteit. We presenteren onze aanpak via producten voor woonruimtes die ons collectieve verhaal overbrengen, met een focus op het erkennen van grenzen en het ontdekken van unieke intersecties.

Over 13.3m2 (Square metre)

Wij zijn 13.3m², een groep van drie productontwerpers die het concept van grenzen verkennen en deze verkenningen weerspiegelen in onze ontwerpen. Ons collectief is ontstaan uit gesprekken over onze individuele woonervaringen, verenigd door een gedeelde interesse in hoe we mentaal en emotioneel een gevoel van thuis kunnen creëren als buitenlanders in een nieuwe omgeving.
Partners