Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Meaningful Encounters-Betekenisvolle Ontmoetingen

Word vreemd bekend

Discover another — © Urban Climate Architecture

Deze plek gaat over betekenisvolle ontmoetingen. Want dat is voor ons het hart van social design. Wat maakt een ontmoeting betekenisvol? En hoe zorgen we als social designers voor de juiste setting?

Alleen samen komen we ver

Het vakgebied van social design is enorm in opkomst en in ontwikkeling. Onze samenleving heeft veel complexe uitdagingen, die vragen om maakkracht. Maar de uitdagingen waar we voor staan kunnen niet opgelost worden door ontwerpers alleen. Ontwerpers moeten sámen met mensen uit de gemeenschap en belanghebbenden werken aan oplossingen voor deze problemen. De missie van Muzus is om mensen op allerlei plekken in die complexe systemen handvatten en tools te geven om te veranderen. Hiervoor zijn betekenisvolle ontmoetingen cruciaal. Ontwerpers hebben de juiste vaardigheden en tools om deze betekenisvolle ontmoetingen te initiëren, faciliteren en hieruit te ‘oogsten’ en het te gebruiken als inspiratie.

De kracht van verbeelding

Social designers maken gebruik van de kracht van verbeelding, laten andere perspectieven zien en werken aan nieuwe en onverwachte samenwerkingen. Onze chatwalk op de DWW brengt dit samen in ‘meaningful encounters’ tussen bezoekers. Betekenisvolle ontmoetingen zijn belangrijk in social design om samen te ontdekken wat nodig is, je in te leven in een ander en goed samen te kunnen werken aan een betere toekomst. Van elkaar leren, elkaar leren begrijpen en inspiratie opdoen voor een beter morgen. Ontwerpers én bezoekers.

Co-creatie!

Om deze installatie te realiseren werken we samen met verschillende creatieve en culturele disciplines. Zo laten we het spiegelhuis ontwerpen en duurzaam ontwikkelen door architectenbureau Urban Climate Architects, ontwerpen verschillende jonge social designers de interventies om ontmoeting te stimuleren, en werken we met talloze duurzame leveranciers om het geheel te realiseren. Bezoekers van de installatie krijgen een verwijzing naar andere (social design) expo’s, op basis van thema’s en gesprekken.

Over Muzus

Ontwerpers Sanne en Neele Kistemaker zijn een van de beacons van Dutch Design Week (DDW). Ook zijn zij de oprichters Muzus, een ontwerpbureau gespecialiseerd in het creëren van positieve impact op welzijnsvraagstukken en maatschappelijke transities. Dit, door middel van ontwerpen die urgentie en actiebereidheid creëren rond grote thema's als armoede, gezondheid, klimaatverandering en sociale zekerheid.