Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Minerva

Een sculpturale troon die mythologie en Italiaans vakmanschap samenbrengt in een uniek ontwerp.

Front View of Minerva in an Evocative Setting — © lclcomunicazione

Minerva, ontworpen door Marlisa Marasco en Arredamenti Goti, is een sculpturale troon geïnspireerd op de godin. Dit stuk, met verfijnd houtsnijwerk en natuurlijke houtsoorten, viert Italiaans vakmanschap. Minerva brengt mythologie naar moderne ruimtes en verenigt kunst met functionaliteit.

Narratief ontwerp

Minerva is niet zomaar een stoel; het is een verhaal dat tot leven komt door design. Geïnspireerd door Minerva, de godin van wijsheid en beschermster van ambachtslieden, belichaamt de troon wijsheid, bescherming en creativiteit. Dit sculpturale stuk gebruikt een dynamisch samenspel van natuurlijke houtsoorten—eiken, amazakoue en ramino—verrijkt met gelakte accenten, en creëert zo een levendig verhaal in elk detail.

Iconische symboliek

De zorgvuldig vervaardigde troon bevat verfijnd houtsnijwerk en ornamentale inlegwerken die de iconische elementen van de godin vormen. Van de helm, speer en het schild versierd met Medusa's slangen tot haar gidsende uil en de olijfboom die ze aan Athene schonk, elk aspect van de troon weerspiegelt de mythologische essentie van Minerva.

Ambachtelijke innovatie

Minerva is een opvallende, esthetisch vernieuwende interpretatie van zitmeubels, ontworpen om de aandacht te trekken. Dit unieke ontwerpstuk combineert narratief en ambachtelijke uitmuntendheid, en toont de waarde en uniciteit van Italiaans vakmanschap door de tijdloze figuur van de Romeinse godin.

Play video
Play video

Over Marlisa Marasco with Goti Arredamenti

Marlisa Marasco, een Calabrese architect en ontwerper, verenigt traditioneel vakmanschap met modern design. Haar innovatieve projecten combineren haar wortels met warmte, romantiek en volksenergie, wat resulteert in unieke en emotioneel krachtige ontwerpen.

Goti Arredamenti is een familiebedrijf dat sinds 1970 hoogwaardige meubels produceert. Ze combineren precies design, traditioneel vakmanschap en geavanceerde machines, en bieden maatwerkoplossingen voor commerciële, residentiële en publieke.

Rear View of Minerva in an Evocative Setting — © lclcomunicazione

Production Process: Designer and Craftsman — © lclcomunicazione

Rear View Still Life Image — © lclcomunicazione

Front View Still Life Image — © lclcomunicazione