Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Luce Materia

Wij werpen licht op nieuwe materialen.

Carrara marble has never been so soft! — © Filippo Salis

Door middel van licht willen we nieuwe duurzame materialen benadrukken, gemaakt van geselecteerd gerecycled plastic en organisch materiaal van plantaardige oorsprong, dat vervolgens aan elkaar wordt verbonden. Daarom presenteren we twee verschillende lampencollecties tijdens de Dutch Design Week 24.

Gummy

De Gummy Collection evolueert voort uit de provocerende Bizarre-installatie tijdens Genoa Design Week 2024 (Italië), die de potentie van gerecycled polyurethaanschuim in de meubeldesignindustrie onder de aandacht bracht, hoewel dit nog niet gerealiseerd is. Met Gummy herzien we dit concept door draagbare lampen te creëren die gebruikers verrassen en betrekken. Uiterlijk kan bedrieglijk zijn! Ze lijken misschien op rigide lampen, maar ze zijn gemaakt van schuim, behandeld en artistiek bewerkt om rotsachtig te lijken, waarbij de zachtheid alleen bij aanraking wordt onthuld. Door de lamp in te drukken, ontdekken gebruikers de onverwachte zachtheid van het materiaal, met als doel nieuwsgierigheid en verwondering over de duurzame eigenschappen op te wekken en een boodschap van sociale duurzaamheid te bevorderen.

Satellite

Satellite verkent de etherische hemel op zoek naar nieuwe horizonten en geheimen verborgen in materie. Satellite is een lampencollectie die de nadruk legt op de materiaalcombinatie: gerecycled plastic in combinatie met organische componenten.

Play video

Over nudaforma (Filippo Salis)

nudaforma is een multidisciplinair designstudio, opgericht in 2022 in Milaan door Filippo Salis. We zijn geïnteresseerd in het creëren van ideeën en emoties, gecombineerd met duurzame materialen. Materiaal experimentatie staat centraal in onze projecten, met als doel zintuiglijke ervaringen te creëren tussen object en gebruiker.

The desert always with you! — © Filippo Salis

Appearances can be deceiving! — © Filippo Salis

Appearances can be deceiving! — © Filippo Salis

Reaching for infinity and beyond — © Filippo Salis

Partners