Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Fringe Friends

Upcycling Zelfkant Project

Fringe Furniture

Dit project onderzoekt het upcyclen van "selvage", de stofranden uit het weefproces. GeĆÆnspireerd door de unieke charme van dit materiaal, beogen we het te hergebruiken voor nieuwe, duurzame producten en kunst die zijn kenmerken prachtig uitlichten.

Vorm 1: Installatie

Wij creƫren levendige Propeller Bloemen die draaien en stuiteren door spiraalveren aan franjes te bevestigen, waarmee we het potentieel van het materiaal tonen en nieuwsgierigheid opwekken.

Vorm 2: Tassen

Wij bieden unieke franjeproducten aan, waaronder patchwork trekkoordtassen van afgedankte stof, etuis van hergebruikt franjepluis, en compacte, rekbare tassen. Elk stuk heeft een unieke materiaal- en kleurencombinatie, wat extra waarde toevoegt en de zoektocht naar uw favoriete ontwerp plezierig maakt.

Vorm 3: Meubels

Wij stellen een milieuvriendelijke uitvinding voor om meubels, leuningen en objecten te decoreren. Door gebruik te maken van lintachtige franjeeigenschappen, past het zich aan 3D-vormen aan en wikkelt het zonder meten of schade te veroorzaken. Dit pakt de korte levensduur van producten aan door ze een nieuw leven te geven, textuur en kleur toe te voegen terwijl beschadigde delen verborgen blijven. Deze duurzame methode stimuleert interactie en genegenheid, en transformeert interieurs met een frisse, levendige uitstraling.

Over Maori Kimura

Zij verdiept zich in de grenzeloze mogelijkheden van materialen door speels te experimenteren met technieken, waarmee ze vernuftige expressies creƫert met structurele texturen en kleuren. Door functionaliteit en artistiek talent te combineren, prikkelen haar ontwerpen de nieuwsgierigheid en brengen ze een verfrissend genot in het dagelijks leven door boeiende en expressieve vormen.

Fringe Bags

Selvage