Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Workroom in progress.

Gesprekken Vormen: Keramiek en Sociaal Dialoog

Tessa en Kyungmi gebruiken keramiek om sociale vraagstukken te onderzoeken. Tessa richt zich op racisme en culturele toe-eigening, terwijl Kyungmi arbeidsparadigma's en auteursrecht vanuit een hedendaags perspectief bekijkt. Hun werk daagt percepties uit en stimuleert discussie over moderne kwesties

Ras, vrouwen, hedendaags werk en klei

Tessa en Kyungmi verkennen hedendaagse sociale kwesties via keramiek. Tessa gebruikt kleitinten om vrouwen van diverse etnische achtergronden uit te beelden en behandelt thema’s zoals racisme en postkolonialisme, met aandacht voor raciale en genderdynamiek. Haar werk bevordert empathie en reflectie door visuele dialogen.

Ze vraagt zich af of het geschikt is voor een witte Nederlandse vrouw om gezichten van mensen van kleur te sculpteren en verkent ethische kwesties rondom culturele toe-eigening. Kyungmi experimenteert met live-streaming en keramische arbeid, waarbij ze deelnemersreacties gebruikt voor het maken van objecten. Dit roept vragen op over arbeidsparadigma’s en auteursrecht.

Hun gezamenlijke werk daagt percepties uit en stimuleert discussie over moderne kwesties, waardoor een dialoog ontstaat die maatschappelijke vraagstukken weerspiegelt.

Over Ceramic workshop Nulzes

Nulzes Ceramic Workshop is een samenwerkende creatieve ruimte in Eindhoven, gericht op het experimenteren met keramiek en het organiseren van workshops. Onze duo-expositie met de kunstenaars Tessa en Kyungmi belicht de visualisatie van processen en de verkenning van diverse perspectieven via keramiek. De expositie weerspiegelt hun unieke onderzoek en praktijken, en toont de co-existentie van hun verhalen binnen een gedeelde werkruimte.