Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

A(I)RT Project Concert: Grab That Timbre!

Using AI sound design to inspire creatives

An AI's dream about sound — © Jonatan Kovacs

Hoe zal Kunstmatige Intelligentie de Menselijke Creativiteit inspireren? Gedreven door deze vraag heeft het A(I)RT Project een nieuw AI-muziekinstrument gecreëerd waarmee muzikanten klank uniek kunnen vormen. Grab That Timbre! is de wereldpremière van dit instrument op 21 oktober om 19 uur.

Grab That Timbre! met de AIRT Synth

De AIRT Synth stelt muzikanten in staat om op een unieke manier contact te maken met hun instrument. Enerzijds functioneert de AIRT Synth als een gewone synthesizer waarmee muzikanten digitale geluiden kunnen vormen door de knoppen en schuifregelaars te bedienen. Anderzijds is het een AI-instrument dat de omgeving kan beluisteren en zijn knoppen automatisch kan aanpassen op basis van wat het hoort. Het resultaat? Een digitaal instrument dat analoge geluiden nabootst en inspirerende timbres oplevert.

Over AIRT Project

Het AIRT Project is een klein collectief van programmeurs en kunstenaars dat zich richt op het bevorderen van menselijke creativiteit met revolutionaire tools die mogelijk worden gemaakt door de huidige state-of-the-art kunstmatige intelligentietechnologie.