Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Rayonne

Rayonne is een installatie van textiel die het midden houdt tussen een tent, een big top en een schaduwdoek.

Rayonne — © Marion Aeby

De stof waarmee het is gemaakt, is volledig hergebruikt van het bovenste deel van een oude heteluchtballon. En hoewel het vandaag de dag misschien niet meer de lucht in kan, is het in wat het ons vertelt dat het blijft meedragen.

hergebruikt materiaal, verhalend object, reeds bestaande details, minimalistische benadering

hergebruikt materiaal, verhalend materiaal
De stof waarvan het is gemaakt, is volledig hergebruikt uit het bovenste deel van een oude heteluchtballon. En hoewel hij vandaag de dag misschien niet meer de lucht in kan, is het in wat hij ons vertelt dat hij blijft meedragen.
Dit omhulsel biedt niet alleen beschutting, maar gaat ook een interactie aan met de wind en het licht en creëert zo een nieuwe ervaring in de ruimte waar het neerkomt. Bewegingen in de wind laten het textiel ademen, spelen tussen schaduw en licht door de kleurrijke stof en creëren magische sferen.
Dankzij het doordachte aankoppelsysteem, gebaseerd op de technische details die al aanwezig zijn op het bovenste deel van de ballon, kan dit veilige apparaat worden aangepast aan een groot aantal locaties.
In feite zijn er slechts vier ankerpunten nodig om het apparaat aan zijn omgeving aan te passen, zodat het probleemloos kan worden bevestigd aan bestaande elementen zoals lantaarnpalen, metalen constructies, muurankers of bomen.

Over Marion Aeby

Installatie van 17 tot 18 oktober.
aanwezigheid van Marion Aeby en team elke dag.
ontmanteling op 28 oktober

Inside Rayonne — © Marion Aeby

docking system — © Marion Aeby

Entrance — © Agathe Perrin

Visitors — © Gilles Remy