Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Outside_in

Welkom binnen: Regen, Wind, Licht en meer!

The collection of prototypes and installations — © Elbert Girón

"Outside_in" is een serie raaminstallaties die natuurlijke energieën zoals wind, regen en licht direct naar binnen brengt. Hiermee verrijken we de zintuiglijke beleving van mensen in gestandaardiseerde moderne architectuur.

Een leven gedomineerd door visuele ruimtes

Tegenwoordig brengen de meeste stedelingen 95% van hun tijd binnenshuis door. Lineaire leefpatronen leiden ons van het ene gebouw naar het andere, waar architectuur vooral onze visuele zintuigen aanspreekt en vaak andere zintuigen negeert. Dit heeft geleidelijk de vitaliteit en spirituele essentie van ruimtes verminderd, waardoor mensen blindelings door de wereld navigeren.

Onze wereld is gericht op wat we zien, terwijl zintuigen zoals horen, ruiken en voelen relatief worden onderdrukt. Juhani Pallasmaa stelt in ‘The Eyes of the Skin’ dat moderne gebouwen vooral op het zicht focussen, wat ons minder verbonden maakt met de wereld via andere zintuigen. Dit beperkt ons vermogen om van binnenuit waar te nemen, wat leidt tot fouten in onze waarneming. Bijvoorbeeld, we zien temperatuur- en vochtigheidsveranderingen als cijfers, die niet volledig overeenkomen met hoe we ze voelen. Hoewel technologie het leven op veel manieren heeft verbeterd, heeft het ook onverwachte problemen veroorzaakt.

Play video

Over Bound Balloon Studio

“Bound Balloon” is een concept dat de kracht van creativiteit vertegenwoordigt om zelfs onder grenzen en beperkingen te kunnen stijgen.​

Sunlight reflects dynamic motion of the sun — © Zixuan Zhang

Rain flows from outside to inside — © Zixuan Zhang

Air flow reintroduced though natural material — © Zixuan Zhang