Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Designing Society

Studio Kader

Dit jaar komen World Design Embassies, What if Lab, PONT en Maakruimte voor Mooi NL samen in een overkoepelende tentoonstelling op het Ketelhuisplein: 'Designing Society'.

Designing Society

Alles om ons heen is ontworpen—van de huizen waarin we wonen tot de sociale systemen waar we op vertrouwen. En als iets ontworpen kan worden, kan het ook opnieuw ontworpen worden. We leven in tijden van grote veranderingen. Samen staan we voor crises zoals klimaatverandering, polarisatie en conflicten die vragen om dringende, fundamentele veranderingen van onze systemen.

Deze tentoonstelling van Dutch Design Foundation onderzoekt de kracht van design als een middel voor verandering. Door de creativiteit van ontwerpers te combineren met wetenschappelijke inzichten, maatschappelijke verantwoordelijkheid en politieke wil, kunnen we onze wereld herontwerpen tot een duurzame, leefbare en rechtvaardige samenleving voor toekomstige generaties.

'Designing Society' nodigt je uit om nieuwe perspectieven op mogelijke toekomsten te ontdekken. Ontdek hoe we samen de kracht van design kunnen verbinden aan de ingewikkelde veranderingen waar we nu voor staan. Doe mee en stel je een wereld voor die niet alleen de uitdagingen van nu aanpakt, maar ook de belofte van een betere toekomst waarmaakt.

Over Dutch Design Foundation

Dutch Design Foundation is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van ontwerpers om de wereld een betere plek te maken. Dutch Design Foundation biedt ontwerpers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform.