Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Interfering Perspectives | Emergence Delft Talks

Joep Dols

De toekomst is hier en wordt aangedreven door technologieƫn als Quantum Computing en Artificial Intelligence. Hoe beginnen we zelfs maar te praten over deze complexe innovaties als alleen al het noemen van woorden als Quantum mensen doet afhaken? TU Delft Team Emergence organiseert twee panels over

Hoe kunnen we ons voorbereiden op de quantum toekomst? Panel 1 09:30 - 10:30 @NatLab

Ben je beleidsmaker, smaakmaker of gewoon geĆÆnteresseerd in kwantum en kunst? Dan is deze paneldiscussie iets voor jou.
Hoewel kwantummechanica een vrij moeilijk onderwerp is om over te discussiĆ«ren vanwege de complexiteit ervan, is de kans groot dat kwantumtechnologieĆ«n een belangrijke rol zullen spelen in ons dagelijks leven. Ga met ons mee naar ā€œHoe kunnen we ons voorbereiden op onze kwantumtoekomst?ā€, een paneldiscussie waarin wordt ingegaan op de effecten van kwantumtechnologieĆ«n en de kansen en uitdagingen die deze technologieĆ«n te bieden hebben. Samen met kwantumexperts van QuTech, experts op het gebied van de digitale samenleving, experts op het gebied van kwantumethiek en panelleden met expertise op het gebied van de rol van kunst binnen wetenschapscommunicatie zullen we discussiĆ«ren en onderzoeken hoe we ons als samenleving het beste kunnen voorbereiden op deze technologische (kwantum)ontwikkelingen en of kunst het antwoord kan zijn.

(h)Art to Understand" - Panel 2 11:30 - 12:30 @NatLab

Een paneldiscussie over het communiceren van complexe ideeƫn via kunst en technologie

Hoe 'leren' machines eigenlijk van gegevens? Kom naar ā€œ(h)art to Understandā€, een dynamische paneldiscussie over hoe kunst, wetenschap en technologie samen kunnen komen om complexe ideeĆ«n over te brengen. Nu onze wereld steeds meer onderling verbonden en ingewikkeld wordt, wordt het steeds belangrijker om abstracte of technische concepten over te brengen op een manier die aanslaat bij een breder publiek. Dit panel bestaat uit experts van TU Delft's Crossing Parallels en Emergence Delft, 4DSOUND en andere vernieuwers op het gebied van AI en immersieve media. Samen verkennen we nieuwe tools en interdisciplinaire samenwerkingen die de manier veranderen waarop we uitdagende verhalen delen en begrijpen, waardoor het ā€œmoeilijk te begrijpenā€ zowel duidelijk als impactvol wordt.

Over Emergence Delft

Emergence Delft is sinds september 2023 een Dream Team van de TU Delft. Het studententeam bundelt de krachten van TU Delft studenten met die van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de Design Academy in Eindhoven. Samen ontwikkelen ze nieuwe technologieƫn, die ze gebruiken om kunstinstallaties te bouwen die mensen aanzetten om na te denken over de steeds digitalere wereld om ons heen.
Joep Dols
Partners