Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Pokka: An Extraordinary Creature Made of Chrome

Duik in Pokka's wereld en ervaar de veranderende aard van menselijke verbinding in ons digitale tijdperk. Een digitaal verhaal over echte verbinding.

Pokka: An Extraordinary Creature Made of Chrome — © Mick Thörig

Welkom in Pokka's wereld, een 3D-personage gecreëerd door kunstenaars Dylan van Dael en Mick Thörig. Dit introverte chrome figuur lijkt teruggetrokken, maar heeft een levendige innerlijke wereld. Het project onderzoekt de invloed van digitalisering op sociale dynamiek en eenzaamheid.

Het concept van Pokka

Welkom in de wereld van Pokka. Kunstenaars Dylan van Dael en Mick Thörig hebben een uniek 3D-personage gecreëerd.

Pokka is een verlegen, introvert chrome figuur dat mensen vertegenwoordigt die zich soms anders of eenzaam voelen. Terwijl Pokka aan de buitenkant introvert lijkt, is zijn innerlijke wereld levendig en creatief.

De installatie in het Koelhuis Eindhoven combineert visuele kunst en fysieke kunst om nieuwe inzichten te bieden in veranderende sociale dynamiek. In deze tentoonstelling ontdek je diverse versies van Pokka, gemaakt met uiteenlopende materialen en technieken. Het project omvat samenwerkingen met 3D-kunstenaars, videokunstenaars en technici.

Het concept van Pokka weerspiegelt hoe digitalisering sociale interacties beïnvloedt en gevoelens van eenzaamheid versterkt. Pokka’s houding is gebogen en kijkt neerwaarts, wat zijn strijd met sociale interacties symboliseert. Zijn chromen buitenkant vertegenwoordigt het gevoel 'anders' of buitengesloten te zijn, terwijl zijn kleurrijke innerlijke wereld symbool staat voor zijn creativiteit en verlangen naar hechte vriendschappen.

Live show in de Effenaar 24-10-24

Als onderdeel van het project zal Dylan van Dael op donderdag 24-10 tijdens DDW24 een live show geven in de Effenaar om de muzikale kant van het project te laten zien. Tijdens deze performance worden Pokka-visuals geïntegreerd, wat zorgt voor een unieke mix van muziek en digitale kunst.

Duik in Pokka's wereld en reflecteer op de veranderende aard van menselijke verbinding in ons digitale tijdperk. Deze tentoonstelling streeft ernaar een dieper begrip te bevorderen van hoe digitalisering onze sociale levens beïnvloedt en een ruimte te creëren voor empathie en verbinding.

Over Dylan van Dael & Mick Thörig

Mick Thörig is een multidisciplinair kunstenaar en ontwerper, geboren en getogen in Amsterdam, Nederland. In 2021 studeerde hij af aan de Design Academy Eindhoven en sindsdien werkt hij als ontwerper in het professionele veld.

Dylan van Dael, een Colombiaans-Nederlandse artiest en producer, stapt na jaren achter de schermen in de spotlight met zijn eigen project. Zijn muziek combineert rauwe samples, melodieuze vocalen en complexe producties.

Pokka: Sea of Bloom — © Mick Thörig

Pokka: Nightwalker — © Kaum Studios

Pokka in Real Life — © Dylan van Dael