Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Grolsch Lab

Ervaar zelf de duurzame innovaties van Grolsch

Bij het Grolsch Lab ontdek je op een interactieve manier hoe duurzaamheid verweven is in alles wat we doen. Van verantwoord watergebruik tot slimme verpakkingsoplossingen: na een bezoek aan het Grolsch Lab ben je helemaal op de hoogte van onze duurzame initiatieven!

Grolsch en water

Water is een essentieel ingrediënt van bier, en daarom moeten we ervoor zorgen dat er altijd genoeg beschikbaar is – nu én in de toekomst. We werken voortdurend aan het verbeteren van ons watergebruik per hectoliter bier. Dit betekent efficiënt produceren met minder water. Daarnaast nemen we verschillende maatregelen om de kwaliteit en beschikbaarheid van water voor de toekomst te waarborgen.

Samen met andere partijen uit de regio zetten we ons in voor de community "De Twentse Golf" om het watertekort in de regio Twente aan te pakken. Onze focus ligt op het verminderen van waterverbruik en het zuiveren en hergebruiken van het afvalwater uit onze brouwerij.

Nieuwsgierig? In het Grolsch Lab kom je alles te weten over onze waterinitiatieven!

Andere duurzaamheidsinitiatieven

Onze ambitie? In 2030 willen we 100% herbruikbare en/of recyclebare verpakkingen. Hoe? Dat vertellen we graag!

Sinds 2023 zijn onze nieuwe kratten op de markt, waarbij we 98% van het materiaal uit oude kratten hergebruiken. Dit voorkomt de productie van 4200 ton nieuw plastic en bespaart ongeveer 7000 ton CO2 in vergelijking met kratten van volledig nieuw materiaal. Circulariteit staat bij ons hoog in het vaandel! Wist je dat we van oude kratten festivaltraytjes maken?

Daarnaast leer je in het Grolsch Lab alles over onze innovatieve TopClip-verpakking, die de plasticfolie om blikjes vervangt. Hiermee besparen we jaarlijks ruim 100.000 kg plastic! Bovendien is de TopClip ideaal voor het verzamelen en recyclen van lege blikjes.

Proeven?

Er valt natuurlijk ook wat te proeven! Speciaal voor Dutch Design Week hebben we een uniek, verfrissend product ontwikkeld. Nieuwsgierig naar de smaak? Kom proeven van 19 t/m 27 oktober op het Ketelhuisplein tijdens Dutch Design Week!

Over Grolsch

Grolsch is een naam die bij velen bekend is, maar wat maakt ons nu echt bijzonder? Natuurlijk zijn het onze ingrediënten, het brouwproces en onze iconische beugelfles.

Maar minstens zo belangrijk is dat we brouwen omdat we van mensen houden. Mensen zoals jij en ik. Mensen die zich verbonden willen voelen. Met elkaar. Met familie en vrienden. Met collega’s. Met de club en de buurt. We brouwen voor échte momenten tussen mensen.

We weten wat écht telt: de mensen om je heen en de momenten samen.