Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

AI for all?

Inclusief Ontwerp ontmoet Kunstmatige Intelligentie

AI for All? — © Accenture Industrial Design

We staan aan het begin van een nieuw tijdperk, aangedreven door AI. Terwijl we AI-modellen integreren in ons leven en ontwerpprocessen, streven we er ook naar om een inclusievere samenleving te bouwen. In deze tentoonstelling verkennen we hoe Inclusief Ontwerp en AI samen gaan.

Onze inclusieve ontwerpmethodologie

Heb je je ooit dom gevoeld omdat je niet begreep hoe iets werkt? Heb je ooit het gevoel gehad dat technologie niet voor jou gemaakt was? Of erger nog: dat jij niet gemaakt was voor nieuwe technologieën? Wij wel! En we willen dat veranderen.

Ontwerpen met meer bewustzijn is essentieel om mensen, met al hun facetten, centraal te stellen in ons werk. Door inclusiviteit te verankeren in de basis van ons ontwerpwerk en de ontwikkeling van AI, zorgen we ervoor dat deze intelligente systemen niet alleen slimmer worden, maar ook toegankelijker en betekenisvoller. Onze inclusieve ontwerpmethodologie en mensgerichte benadering stellen ons in staat om het onbewuste bewust te maken en te innoveren voor een breder publiek binnen hun contexten.

AI-assistentie bij onverwacht onderhoud

In deze tentoonstelling verkennen we hoe we met behulp van AI krachtige ontwerpen kunnen creëren binnen het kader van onderhoud en reparatie. We laten zien hoe AI-assistenten meer bewust kunnen zijn van de context waarin ze zich bevinden, zich kunnen aanpassen aan verschillende situaties en nauwkeurige assistentie kunnen bieden voor onverwachte scenario's. Dit doen we door het ontwerpen van rijke multimodale mens-computerinteracties en door het digitale en fysieke samen te brengen in één uniforme ervaring. Op deze manier kunnen AI-assistenten uitgroeien tot een geavanceerde technologische tool die naadloos integreert in bestaande workflows, real-time ondersteuning biedt en de productiviteit en efficiëntie bij onderhoudstaken verhoogt.

Bezoek ons tijdens de Dutch Design Week om te zien hoe we AI en inclusieve ontwerpmethodologieën gebruiken om de toekomst van industrieel ontwerp vorm te geven.

Over Accenture Industrial Design

Wij ontwerpen fysieke producten voor het digitale tijdperk.

De fusie van fysiek en digitaal ontwerp is een krachtig hulpmiddel om de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en inclusiviteit waar we vandaag de dag voor staan aan te pakken. Daarom zorgen we ervoor dat we de nieuwste technologieën in zowel de fysieke als digitale wereld begrijpen, nemen we een mensgerichte benadering en geven we prioriteit aan duurzaamheid en inclusiviteit.

Ontdek meer:

Extra-ordinary tool — © Gabriel Hohenstein - Accenture Industrial Design

AI companion for maintenance and rapair — © Accenture Industrial Design