Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Raw Color x Ikea — Tesammans Products & Process

De collectie is geïnspireerd door de uitgesproken ontwerptaal van Raw Color en hun vermogen om kleuren, materialen en vormen met elkaar te verbinden.

Raw Color x Ikea — Tesammans Collection — © Ikea

Kleuren hebben de kracht om emoties op te roepen en ruimtes te transformeren, en hun visuele expressie verandert wanneer ze in wisselwerking staan met licht, materialen, beweging en elkaar. Door de samenwerking is een collectie ontstaan die deze aspecten binnen objecten onderzoekt.

Let op: De collectie is uitverkocht. Tijdens de tentoonstelling zijn er geen artikelen5te koop.

Kleur is een krachtige uitdrukking van persoonlijkheid die een positieve invloed kan hebben op ons welzijn en onze ruimtes. Samen met Raw Color presenteert IKEA de gelimiteerde Tesammans collectie, met alledaagse items die mensen inspireren om vreugde en kleurrijk karakter in hun huis te brengen.

De collectie onderzoekt ook de ontwerpfilosofie van Raw Color, waarbij het transformerende karakter van kleur centraal staat. De gebreide Tesammans-sprei laat dit idee zien, met grafische lijnen en effen kleuren die van een afstand schijnbaar in één enkele tint overgaan, maar van dichtbij komen aparte kleuren tevoorschijn. Het thema wordt voortgezet in de lampenkappen van Tesammans, om op te hangen of op tafel te zetten. Met een gestapeld ontwerp met drie lampenkappen die overgaan van donkere naar lichtere tinten, worden verschillende reflecties gecreëerd als ze licht opvangen.

“We hebben een experimentele aanpak gevolgd om te onderzoeken hoe kleuren alledaagse voorwerpen kunnen transformeren, door verschillende combinaties van tinten en materialen toe te passen, te spelen met vormen die op bepaalde manieren licht opvangen en door verzadigde tinten te mengen met gedempte tinten."

Play video

Over Raw Color

Raw Color is opgericht door Christoph Brach en Daniera ter Haar. Samen met hun team werken ze aan grafisch ontwerp, fotografie en productontwerp waarbij kleur een bepalende rol speelt. Hun werk is tentoongesteld in musea en galerieën over de hele wereld. De studio staat bekend om zijn onconventionele kleurenpaletten en het vermogen om onverwachte verbindingen te creëren tussen kleuren, materialen en vormen. Raw Color werkt naast eigen projecten in opdracht voor (inter)nationale klanten.

Raw Color x Ikea — Tesammans dummies — © Raw Color

Raw Color x Ikea — Tesammans lighting — © Raw Color

Raw Color x Ikea — Tesammans mobile — © Raw Color

Raw Color x Ikea — Tesammans karafe and vase — © Raw Color

Partners