Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

CARTE BLANCHE

Kiki & Joost openen met trots hun nieuwgebouwde expositie ruimte voor publiek, waarbij creativiteit en innovatief vakmanschap gevierd worden.

Kiki & Joost's new exhibition space

Voor Dutch Design Week presenteren Kiki & Joost hun nieuwe expositie ruimte met een show getiteld ‘Carte Blanche.’ Deze unieke setting belicht hun werk en studio-experimenten, en omarmt een experimentele benadering die creativiteit, samenwerking en betrokkenheid bij de community bevordert.

Een platform voor creatieve vrijheid en steeds evoluerende ontwerp experimenten.

DDW host het internationale debuut van Kiki & Joost's nieuwe expositie ruimte —een langgekoesterde droom die wordt gerealiseerd met een tentoonstelling getiteld Carte Blanche. Dit nieuwe gebouw stimuleert een brede werkpraktijk en biedt een unieke setting voor het tonen van hun werk en studio-experimenten. Ontworpen om volledige creatieve vrijheid te bieden, staat het symbool voor hun toewijding aan intuïtie en experimenteren, waarbij projecten in hun meest authentieke vorm worden getoond.
Voor Carte Blanche zal Kiki van Eijk haar nieuwste creatie ‘Sprout’ onthullen, die de interactie tussen keramiek en handgeblazen glas verkent, geïnspireerd door de levendige energie van de lente. Joost zal ‘Intentional Coincidence’ presenteren, een serie sculpturale objecten die platte oppervlakken omzetten in driedimensionale vormen. Daarnaast zal Kiki Joost haar nieuwe samenwerkingen met WEEEF tonen.
De tentoonstellingsruimte omarmt een vrije vorm benadering, waarbij exposities en evenementen vaak kunnen veranderen. Het gebouw fungeert ook als opslagruimte, biedt het publiek toegang tot een zorgvuldig samengestelde collectie en organiseert workshops, lezingen en evenementen gericht op de commun

Over Kiki and Joost

Kiki en Joost werken individueel en soms gezamenlijk, met creativiteit als kern. Hun ruime werkplaats is gewijd aan unieke objecten met ruimte voor intuïtie en instinct. Ongeacht de schaal, handgemaakt en menselijke toets blijft de kern van hun proces en versterken een fysieke benadering van hedendaags design. Ze leiden Studio Thinking Hands, een studio binnen het BA-programma van Design Academy Eindhoven.

Sprout - Kiki van Eijk

Kiki & Joost's new exhibition space interior

Sprout - Kiki van Eijk

Kiki & Joost's new exhibition space interior