Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Sex in the City

de echte onwerkelijke toekomst van stedelijk wonen

Sex In The City — © Nøha & Lena Tünkers

"Sex in the City," een speculatieve installatie ontworpen door Nøha (Not only Human Architecture) in samenwerking met speculatief futurist Lena Tünkers, biedt een inkijk in een van de mogelijke toekomsten.

Stap de toekomst in!

Het display op het plein toont 50°C en waarschuwt voor een lichte zandstorm rond 15:00 uur. We voelen de hitte niet, en later zal het pak ons beschermen tegen de rondvliegende zanddeeltjes, onze lichamen omhullend in hun afsluitende structuren. Ik kijk naar beneden. Hetzelfde basiskostuum voor iedereen. Het mijne is versierd met kleurrijke stickers van de vele plekken waar ik heb gewoond.

Ik check in op de openbare ruimte en pak de sticker van de stad op - mooi logo. Ik reis licht. Alleen een tandenborstel, mijn e-device en een waterfles. Alle fysieke bezittingen, zoals mijn kostbare Zweedse misdaadromans, favoriete kunstwerk van Frederique Jonker en oma’s leesstoel, zijn veilig opgeslagen in de Bank of All Things.

Eerst ga ik naar het openbare toilet, vouw mijn bubbel uit en neem een douche. We houden van openbare toiletten: schoon, privé en altijd beschikbaar. Dit toilet heeft een speciaal bosuiterlijk. De bubbel vouwt zich terug in mijn pak zodra ik de toiletbril sluit. Ze bedienen vroege vogels op dit openbare plein. Het gebied begint zich te vullen met bubbels…

"Sex in the City" biedt een inkijk in een van de mogelijke toekomsten.

Hoe zal de toekomst die ons wacht eruitzien? Een toekomst met oplopende temperaturen, extreem weer en waterproblemen, en onbetaalbare huisvesting. Te midden van deze uitdagingen geven mensen het aanpassen van hun gebouwde omgeving aan de veranderende omstandigheden op. In plaats daarvan passen ze hun lichamen aan en gaan op weg…

mogelijk gemaakt door Bureau Binnenstad Eindhoven

Over Nøha & Lena Tünkers

Over ons:

Lena Tünkers is speculatief futurist en curator. Gefascineerd door nieuwe en vreemde momenten die ons in beweging zetten, verbreedt ze onze perspectieven en verzacht ze starre overtuigingen.

Ani Safaryan en Andrea Suardi zijn medeoprichters van Nøha (Not Only Human Architecture) - een collectief lab dat het ontwerpproces van het maken van ruimtes uitdaagt.
Eindhoven 2097 — © Nøha & Lena Tünkers